EuroActiv: Fostul comisar european, Dacian Cioloş, va fi NOUL PREMIER

| 06 noi, 08:23

Fostul comisar european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, va avea o întâlnire informală cu președintele Iohannis la finalul consultărilor politice de la Cotroceni. Pe de altă parte, surse EurActiv.com spun că Dacian Cioloş va fi noul prim-ministru al României până la alegerile din 2016.

Surse din mediul politic au declarat, joi, pentru EurActiv.ro, că Cioloș va merge la o întâlnire informală cu președintele Iohannis, la Cotroceni, după terminarea consultărilor cu partidele, programate să aiă loc joi și vineri.

Citeşte şi: Consultări la COTROCENI: PNL şi PSD nu au propus PREMIER. Liberalii vor ANTICIPATE. UDMR şi minorităţile vor GUVERN TEHNOCRAT

Cioloș, al cărui nume este vehiculat în spațiul public ca posibil succesor al lui Ponta în fruntea Cabinetului de la București înainte ca Ponta să fi demisionat, a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu o astfel de propunere. Totuși, sursele politice de la București consultate de EurActiv.ro afirmă că Cioloș "este o variantă de lucru".

Potrivit surselor de la Bruxelles, președintele Iohannis îl va propune pe Dacian Cioloș, fost ministru al agriculturii și fost comisar european, pentru funcția de premier al României, informează Euractiv.com.

Aceeaşi sursă precizează că Dacian Cioloş nu a petrecut prea mult timp în funcții publice în România. Înainte de a deveni comisar, în 2009, acesta a lucrat pentru delegația Comisiei Europene în România. Soția lui, Valérie, este de origine  franceza.

Conform Euroactiv, ideea de a avea un fost comisar în funcţia de premier este una bună, nu numai pentru faptul că va fi văzut bine la Bruxelles, ci şi prin faptul că Dacian Cioloş este una dintre personalităţile publice care nu este percepută ca fiind coruptă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ