Europa League: Meciul Steaua-Aalbor se joacă cu porţile închise

| 05 sep, 2014

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a decis, în ultima sa şedinţă, ca partida dintre Steaua Bucureşti şi formaţia daneză Aalborg BK, din prima etapa a grupei J din Europa League la fotbal, să se dispute cu porţile închise, în urma comportamentului rasist al unei părţi a suporterilor ''roş-albaştri'' la meciul retur cu Ludogoreţ Razgrad, din play-off-ul Champions League, anunţă campioana României pe site-ul său oficial.

Conform articolului 14 din Regulamentul Disciplinar al UEFA, forul european a decis ca, pe lângă pedeapsa amintită, să amendeze clubul din Ghencea cu suma de 50.000 euro, din cauza faptului că acest tip de comportament este unul care a recidivat în cazul unei părţi a fanilor Stelei. În plus, în conformitate cu articolul 16, punctul 2 din RD, Steaua a mai fost amendată cu 10.000 de euro din cauza utilizării torţelor de către unii suporteri la partida de la Sofia.

''Considerăm că este momentul ca o anumită parte a suporterilor noştri să înţeleagă faptul că lupta împotriva rasismului este principala prioritate a UEFA, care a menţionat mereu că are toleranţă zero faţă de acest tip de comportament. Clubul nostru are statut de recidivist din acest punct de vedere, acesta fiind motivul pentru care s-a aplicat cea mai drastică pedeapsă. Vă amintim faptul că la partida cu FK Aktobe de la Bucureşti, contând pentru turul III preliminar al Champions League, UEFA a decis închiderea mai multor sectoare de pe Arena Naţională, tocmai din cauza comportamentului rasist al unei părţi a suporterilor'', se arată în comunicatul clubului.

Campioana României îşi exprimă speranţa că această decizie drastică şi extrem de gravă va reprezenta ''un semnal de alarmă pentru o anumită parte a suporterilor, care, prin comportamentul nepotrivit pe care l-au avut la ultimele partide din cupele europene, au făcut extrem de mult rău atât clubului, cât şi întregii suflări roş-albastre''.

Meciul cu Aalborg este programat în data de 18 septembrie, pe Arena Naţională, astfel că suporterii stelişti îşi vor putea vedea favoriţii la Bucureşti doar în data de 23 octombrie, când va avea loc meciul cu Rio Ave, din etapa a 3-a.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ