Europa League: PETROLUL PLOIEŞTI a pierdut în primul meci din play-off. Şansele de calificare sunt minime

| 21 aug, 2014

Petrolul a jucat în această seară în manşa tur a play-off-ului dinEuropa League, dar Mutu şi compania au avut ghinion şi au pierdut, scor 1-3.

Croaţii au deschis scorul în minutul 29, în urma unei lovituri de la 11 m transformată de Duje Cop, după un henţ în careu comis de Mutu. Petrolul a egalat în finalul primei reprize, prin Toto Tamuz, care a trimis balonul în poartă la capătul unei acţiuni personale în careul advers (min.45). În repriza secundă, croaţii au mai marcat de două ori, prin Duje Cop, care a realizat dubla în minutul 80, şi Paolo Machado, care a stabilit rezultatul final al întâlnirii în ultimele secunde de joc (min.90+6).

Meciul a debutat cu câteva minute de tatonare, după care ambele formaţii au renunţat la precauţii şi au început să joace incisiv, căutând să aducă mingea în careul advers cât mai repede. Teixeira a ratat prima ocazie importantă a petroliştilor, în minutul 8, mingea şutată de portughez din interiorul careului fiind respinsă de portarul Eduardo. Oaspeţii au ripostat prin Soudani, care l-a pus la rândul său la încercare pe portarul Pecanha.

În minutul 18, Petrolul are o nouă ocazie de a marca, însă Mutu nu reuşeşte să fructifice, fiind blocat de apărarea croată. Dinamo Zagreb şi-a arătat forţa ofensivă în minutul 22, la pătrunderea aceluiaşi Soudani, oprit în ultimul moment de Geraldo.

Jocul a continuat într-un ritm rapid, fazele succedându-se la cele două porţi. După ocazia de gol lui Hoban din minutul 27, croaţii au ripostat şi au reuşit să obţină o lovitură de la 11 m, în urma unui henţ în careu comis de Geraldo Alves, penalty-ul fiind transformat de Duje Cop (min.29).

'Lupii' nu au renunţat la luptă, Mutu fiind foarte aproape de a restabili egalitatea, în minutul 31, însă mingea trimisă de el cu capul din interiorul careului, la un corner al ploieştenilor, a fost reţinută de goalkeeper-ul oaspeţilor. Petrolul a reuşit să trimisă mingea în plasă, câteva minute mai târziu, însă golul lui Toto Tamuz nu a fost validat de arbitru, care a considerat că portarul croaţilor a fost blocat neregulamentar de Mutu la faza respectivă.

Oaspeţii îşi puteau dubla avantajul cu cinci minute înainte de încheierea primei reprize, după o nouă eroare a defensivei prahovene, însă portarul Pecanha a intervenit şi a respins balonul la marginea careului.

Toto Tamuz a reuşit să readucă bucuria în tribune cu câteva secunde înainte de finalul primei părţi a jocului, după o spectaculoasă pătrundere în careu, în care a făcut şah-mat apărarea croaţilor, înainte de a trimit elegant balonul în plasă, pe lângă portarul Eduardo, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

După pauză, jocul a fost mai echilibrat, iar croaţii s-au arătat mai incisivi, Wilson Eduardo punându-l la încercare pe Pecanha (min.60). Petrolul a ripostat prin Mutu, care a luat la rândul său o acţiune pe cont propriu (min.64), şi Tamuz, care a încercat să-l surprindă pe portarul croat cu un şut de la distanţă (min.66)

Gazdele se menţin în ofensivă, iar Mustivar ratează o bună ocazie, şutând pe lângă poartă din afara careului (min.69).

Cea mai mare ocazie a ploieştenilor îi aparţine însă lui Teixeira, al cărui şut din interiorul careului este respins de pe linia porţii de un fundaş croat (min.70). Toto Tamuz a trimis din nou balonul în poartă, în minutul 72, însă golul său a fost anulat de arbitru pe motiv de ofsaid. 

Mutu le dă la rândul său emoţii fanilor ploieşteni, cinci minute mai târziu, când a avut o mare ocazie de a marca, însă mingea şutată de el din interiorul careului a fost blocată de un fundaş croat. Şi cum în fotbal ocaziile se răzbună, la faza următoare croaţii reuşesc să înscrie, prin acelaşi Duje Cop, care şi-a adus din nou echipa în avantaj (min.80).

Golul croaţilor a părut să-i demoralizeze pe ploieşteni, care nu au mai găsit resursele necesare pentru a putea întoarce rezultatul.

Returul programat pe 28 august în capitala Croaţiei se anunţă unul extrem de dificil pentru echipa lui Răzvan Lucescu, care trebuie să marcheze cel puţin două goluri pentru a mai putea spera la calificarea în grupele Europa League.


Au evoluat echipele:

Petrolul Ploieşti: 1. Peterson Pecanha - 2. Jean Sony Alcenat, 3. Geraldo Alves, 35. Gerson, 39. Jean-Alain Fanchone - 15. Ovidiu Hoban (5. Sony Mustivar, min.50), 91. Pablo De Lucas - 20. Njongo Priso (11. Juan Albin, min.63), 80. Filipe Teixeira, 10. Adrian Mutu (căpitan, 7. Gevaro Nepomuceno, min.83) - 99. Toto Tamuz. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Rezerve neutilizate: 33. Mirel Bolboaşă - 6. Dean Beţa, 30. Laurenţiu Marinescu, 9. Patrick Nkoyi. 


Dinamo Zagreb: 34. Eduardo - 6. Ivo Pinto, 5. Jozo Simunovic, 4. Josip Simunic (căpitan), 19. Josip Pivaric - 77. Marcelo Brozovic, 16. Arijan Ademi - 28. Wilson Eduardo (20. Marko Pjaca, min.63), 2. El Arbi Hilal Soudani (10. Paulo Machado, min.46), 8. Domagoj Antolic (55. Ognjen Vukojevic, min.73) - 90. Duje Cop. Antrenor: Zoran Mamic.

Rezerve neutilizate: 1. Antonijo Jezina - 3. Luis Ibanez, 7. Franko Andrijasevic, 22. Leonardo Sigal.



Arbitru: Daniele Orsato, asistenţi: Lorenzo Manganelli şi Nicola Nicoletti, arbitru de rezervă: Daniele Doveri (toţi Italia).

Cartonaşe galbene: Alcenat (min.33), Ademi (min.49).

Cartonaş roşu: Gerardo Alves (min.90).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ