Europa League. VICTORIE istorică a ASTREI GIURGIU în Franţa

| 21 aug, 2014

Astra Giurgiu a produs surpriza în play-offul Europa League învângând în deplasare Olimpique Lyon cu 2-1 în urma unui joc entuziasmant.

Astra a făcut o partidă bună, mai ales în repriza secundă, şi a avut multe momente când a fost superioară infinit mai prestigiosului său adversar, care, este adevărat, se află departe de nivelul pe care-l avea în deceniul trecut, când a câştigat şapte titluri consecutive în Hexagon.

Echipa din Giurgiu a devenit favorită la calificare.

Începutul partidei nu a fost prea spectaculos, Astra reuşind să stopeze destul de bine acţiunile lui Lyon şi replicând sporadic pe contraatac. Gazdele au fost cu adevărat periculoase în minutul 16, dar Silviu Lung jr a salvat golul la şutul lui Lacazette. Un minut mai târziu, Astra a ratat o şansă prin Fatai. Fundaşul Tolisso a avut o remarcabilă incursiune în minutul 21, fără efecte pe tabela de marcaj.

Gazdele au deschis scorul în minutul 25, prin veteranul Steed Malbranque (34 de ani), care a finalizat simplu, cu stângul, de la marginea careului.

Astra a rămas destul de curajoasă după gol, dar Tolisso a trimis în corner, din faţa lui Enache, venit în viteză la bara a doua (30). După cinci minute, Fatai a ratat o ocazie uriaşă, trimiţând peste poartă la centrarea de pe dreapta a lui Enache, pe fondul unui joc bun al elevilor lui Daniel Isăilă.

Lacazette a fost aproape de majorarea scorului, dar şutul său, deviat de Laban, a trecut foarte aproape de poartă. La cornerul ce a rezultat, a fost rândul lui Gonalons să fie periculos, pentru ca Fatai să-l pună la încercare pe Lopes (39).

La patru minute de la începutul reprizei secunde, Budescu a irosit o mare ocazie, şutând foarte aproape de poartă, după ce fusese bine găsit de Laban. Malbranque s-a remarcat din nou, dar a fost blocat de Ben Youssef. Au urmat acţiunea lui Enache şi şutul periculos al lui Morais, apărat de Lopes (56). Portarul echipei franceze a fost apoi mai rapid decât Fatai (59). Astra a dominat această perioadă şi Laban a fost foarte aproape de o egalare meritată, şutând puţin peste transversală (61).

Fatai a făcut dreptate pe tabela de marcaj în minutul 71, egalând din careu după centrarea lui Enache, foarte bine lansat de Ben Youssef.

Bakary Kone l-a oprit in extremis pe Fatai (74), pentru ca un minut mai târziu Budescu să fie la un pas de gol.

Lyon a rămas cu un om mai puţin în minutul 77. Rose, nesigur tot meciul, a văzut al doilea galben pentru un fault la Fatai.

De Amorim, inspirat introdus la pauză, a fost faultat în careu de Grenier, recent intrat în joc, iar Budescu a transformat cu siguranţă penaltyul, în minutul 81.

Oros a intervenit bine în faţa lui Lacazette (87), apoi Grenier nu a putut fructifica o lovitură liberă. În primul minut de prelungire, Kone a trimis cu capul în bară. În minutul 90+3, Grenier a executat bine o lovitură liberă, dar Lung a apărat.

OL nu a putut conta joi pe câţiva fotbalişti notabili, Yoann Gourcuff, Milan Bisevac şi Samuel Umtiti, toţi accidentaţi.

Lyon era până acum neînvinsă de echipe româneşti.

Returul va avea loc pe 28 august, la Giurgiu.


Olympique Lyon - Astra Giurgiu 1-2 (1-0)

Au marcat: Steed Malbranque (25), respectiv Kehinde Fatai (71), Constantin Budescu (81 - penalty)

Lyon, stadion 'Gerland'

Europa League - play-off (prima manşă)


Au evoluat echipele:

Olympique Lyon: 1. Anthony Lopes - 13. Christophe Jallet, 22. Lindsay Rose, 4. Bakary Kone, 24. Corentin Tolisso - 17. Steed Malbranque (7. Clement Grenier, 76), 21. Maxime Gonalons (căpitan), 12. Jordan Ferri - 10. Alexandre Lacazette, 29. Fares Bahlouli (28. Arnold Mvuemba, 69), 19. Mohamed Yattara (11 Rachid Ghezzal, 82). Antrenor: Hubert Fournier.

Rezerve neutilizate: 30. Mathieu Gorgelin - 14. Mouahamadou Dabo, 20. Clinton Njie, 25. Yassine Benzia.

Astra Giurgiu: 1. Silviu Lung jr - 22. Vasilis Pliatsikas, 5. Syam Ben Youssef, 15. Cristian Oros, 13. Junior Morais - 6. Seidu Yahaya, 8. Takayuki Seto (91. William Amorim, 46), 14. Vincent Laban (26. Laurenţiu Rus, 86) - 9. Gabriel Enache, 10. Constantin Budescu (căpitan), 21. Kehinde Fatai (19. Sadat Bukari, 82). Antrenor: Daniel Isăilă.

Rezerve neutilizate: 33. Dănuţ Coman - 11. Alexandru Ioniţă II, 16. Elliot Grandin, 18. Marian Cristescu.


Arbitru: Carlos Gomez; asistenţi: Javier Rodriguez şi Luis Martinez, arbitru de rezervă: Jose Gonzalez (toţi Spania).

Cartonaşe galbene: Junior Morais (39), Rose (44, 78), Enache (90+3)-ului şi a înscris fără nici o problemă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ