Europarlamentare 2014. Antonescu: Domnul Băsescu a plagiat temele anunţate de PNL în campanie

| 26 apr, 2014

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că preşedintele Traian Băsescu ar fi comis un "plagiat neoficial", de la PNL, în legătură cu temele de campanie anunţate pentru europarlamentare, dar şi că şeful statului nu poate ameninţa că se va implica în dezbateri.

Antonescu a fost întrebat cum vede temele anunţate de Traian Băsescu pentru campania pentru alegerile europarlamentare şi ameninţarea că s-ar putea implica în dezbaterea electorală.

"Nu e normal ca Băsescu să fixeze teme şi să ameninţe că intră în dezbatere. Păi când a ieşit? Toată ziua e în dezbatere, în mod declarat, numai că nu stă cu un măr în mână, pe pupitru, sau nu-şi pune un măr pe pupitru. Este agentul declarat, electoral, de campanie, al unui partid, l-a anunţat de atâtea ori. Nu-l acuz eu de ceva, constat. Că asta e neconstituţional, ştim toţi. Că e nepotrivit, iarăşi ştim toţi", a afirmat preşedintele PNL.

El a susţinut că temele sugerate de Traian Băsescu "sunt interesante". "Poate că e o potrivire că la câteva ore după ce noi am deschis această campanie anunţând teme care în opinia noastră sunt importante şi în care avem o poziţie, Băsescu le-a reluat în intervenţia domniei sale. Dar, ăsta ar fi să zicem aşa un plagiat neoficial. E o ţară în care nu ne scandalizăm foarte tare la subiectul ăsta", a afirmat Antonescu.

Totodată, liderul PNL a precizat că este de acord cu declaraţia şefului statului în ceea ce priveşte respectarea legii finanţării partidelor politice, iar dacă se vor semnala nereguli, instituţiile abilitate trebuie să intervină "prompt şi dur".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că sunt foarte multe teme de interes pentru români care trebuie discutate în această campanie pentru PE, el atrăgând atenţia că, dacă politicienii nu vor aborda aceste teme, va explica el miza acestor alegeri.

Băsescu a declarat, vineri, că roagă politicienii şi partidele să aibă în vedere Legea 78/2000, care prevede sancţiuni pentru cei care nu respectă regulilele de finanţare a campaniei, precizând că instituţiile vor privi cu atenţie acest aspect.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ