„Europeanul” Preda vrea să pună caluș presei

| 29 mar, 2014

Ce „surpriză”! Europarlamentarul Cristian Preda a susținut declarații nedemocratice la o emisiune TV cu privire la libertatea unui canal de televiziune. Conform acestuia, postul Antena 3 ar trebui închis, iar o astfel de poziție nici nu are nevoie de argumente solide.

Comportamentul lui Preda, profund anti–democratic, se înscrie desigur în tiparele șefului său drag Traian Băsescu, care cu puțin timp urmă facea demersuri pentru încălcarea Constituției și a libertății presei prin jocuri cu articole din Codul Penal.

Fost consilier parlamentar, membru al PMP și primul pe lista candidaților la alegerile europarlamentare în partidul de suflet al lui Traian Băsescu, Cristian Preda face aceste declarații nu în mod întâmplător, ci ca o urmare a fidelității sale față de ideologia abuzurilor care a pus stăpânire pe România în ultimii 10 ani.

Acțiunile întreprinse de membrii PMP împotriva „câinelui de pază al democracției” sunt foarte multe și bine imprimate în imaginea telespectatorului. Acoliții lui Băsescu au accentuat foarte mult timp ideea conform căruia unele posturi TV ar trebui închise, ba chiar în luna iulie a anului trecut a fost lansat atacul că acest post de televiziune trebuie investigat de către DNA.

În acest sens ne putim aminti de postarea de pe pagina de Facebook a fostului consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu care a trucat o imagine ce o avea prezentă pe Mihaela Bârzilă, jurnalistă de la Antena 3, după gratii.

Chiar dacă fotografia a fost ștearsă de pe paginea de socializare a lui Sebastian Lăzăroiu la câteva ore după, iar purtătorul de cuvânt al șefului statului, Bogdan Oprea, a intervenit telefonic în emisiunea „La ordinea zilei” de la Antena 3 în care și-a cerut scuze public în numele Președintelui României, intențiile de asmuțire a justiției împotriva presei au fost dezvăluite.

Iar în contextul afirmațiilor lui Cristian Preda de solicitare a închiderii postului de televiune Antena 3 și a sprijinului pe care Lăzăroiu i-l oferă în acest sens întărește cu mult ideea că presa trebuie să înfrunte rea-voința atât a membrilor PMP, cât și a șefului de la Cotroceni.

Argumentele se află chiar în demersul făcut de Traian Băsescu – de retrimitere în Parlament pentru aprobare a articolului 276 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, în cazul căruia s-a încercat diminuarea libertății de exprimare a legii.

Pentru o societate democratică ca presa să fie liberă! Chiar dacă PMP, care acționează la comanda lui Băsescu, prin marionetele Cristian Preda, Sebastian Lăzăroiu și Adrian Papahagi doresc închiderea postului Antena 3, ba chiar și trimiterea după gratii a jurnaliștilor, într-un final șansele acestora sunt mici, mai ales pentru că presa are capacitatea de a da dovadă de unitate în astfel de momente dificile. Politicienii din România trebuie să se alinieze la Uniunea Europeană pentru respectarea și garantarea suveranității presei!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 mar, 2014
MarS
Antena 3 si C . Preda
Antena 3 nu-i decat o marioneta a unui bogat "fost ", iar botanistii care se imbata cu vorbe goale n-au decat sa priveasca. Eu cred ca restul trebuie doar sa o ignore :)
29 mar, 2014
criss
Doamne Fereste!ce fata are-un SINISTRU !un profesoras plin de Frustrari !mi-e sila sa-l Privesc!Afara din politica cu creatura asta!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ