Europenii pot fi liniştiţi în ceea ce priveşte livrările de gaze ruseşti pe timpul iernii

| 31 oct, 2014

Negocierile tripartite între Rusia, Ucraina şi Comisia Europeană au durat mult timp, dar europenii pot fi acum liniştiţi pentru livrările de gaze ruseşti în timpul iernii, a declarat joi seara, la Bruxelles, comisarul european în exerciţiu pentru Energie, Günther Oettinger.

'Noi, cetăţenii Europei, putem spune cu siguranţă că livrările de gaze pentru această iarnă sunt garantate. Cred că am realizat un progres şi pentru aceasta am putea mulţumi tuturor participanţilor la negocieri', a declarat Oettinger, în cursul unei conferinţe de presă, organizate în finalul negocierilor trilaterale Rusia-Ucraina-Comisia Europeană.

Ucraina, Rusia şi Uniunea Europeană au ajuns joi seară la Bruxelles la o soluţie provizorie în privinţa diferendului asupra livrării de gaze naturale ruseşti, ceea ce garantează aprovizionarea Ucrainei, dar şi a Europei pentru iarnă.Acordurile acoperă lichidarea plăţii restanţelor Ucrainei şi modalităţile de plată pentru livrările până în martie 2015.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ