Eurostat: Regiunea Nord-Est din România, printre ultimele locuri din UE la capitolul PIB per capita

| 21 mai, 15:07

Regiunile cu cel mai scăzut Produs Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) din UE sunt situate, după Mayotte (Franța), în Bulgaria și România, potrivit datelor publicate joi de Oficiului European de Statistică (Eurostat).

În 2013, PIB-ul regional pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) s-a situat între 27% din media UE în Mayotte (Franța) la 325% din media UE în Inner London (Marea Britanie).

Mayotte este un teritoriu francez situat în Oceanul Indian.

Citeşte şi:  România e cea mai risipitoare ţară din Uniunea Europeană

Regiunile cu cel mai ridicat PIB pe cap de locuitor după Inner London (Marea Britanie) au fost în 2013: Luxemburg (258%), Bruxelles (207%) în Belgia, Hamburg (195%) în Germania, Groningen (187%) în Olanda, Bratislava (184%) în Slovacia, Stockholm (179%) în Suedia, Ile de France (175%) în Franța și Praga (173%) în Cehia.

Regiunile cu cel mai scăzut PIB pe cap de locuitor după Mayotte (Franța) au fost în 2013: Severozapaden (30%), Severen tsentralen (31%) și Yuzhen Tsentralen (32%), toate din Bulgaria, și regiunea Nord-Est (34%) din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ