Eurostat: România, cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii în rândul statelor UE, în martie

| 19 mai, 2014

România a înregistrat cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană în martie 2014, comparativ cu luna precedentă, arată datele prezentate luni de Oficiul european de Statistică.

La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcţii au scăzut în martie cu 0,5%, iar în zona euro s-a înregistrat un declin de 0,6%.

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrat cel mai semnificativ avans în România (10,3%), Slovenia (8,9%) şi Italia (1,9%), iar cele mai mari scăderi au fost raportate în Portugalia (minus 3%), Olanda (minus 2,6%) şi Germania (minus 2,2%).

În martie 2014, comparativ cu perioada precedentă din 2013, lucrările de construcţii au înregistrat o creştere de 5,3% în Uniunea Europeană şi cu 5,2% în zona euro.

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrat cel mai semnificativ avans în Slovenia (44,9%), Ungaria (34,1%), Spania (19,1%) şi Polonia (18,4%) iar cele mai mari scăderi au fost raportate în Portugalia (minus 13,8%), Suedia (minus 2,8%) şi Italia (minus 1,4%).

România a înregistrat un declin de 0,7% al lucrărilor de construcţii în martie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ