Eurostat: România este în topul ţărilor cu cea mai scăzută inflaţie

| 14 aug, 12:59

Rata anuală a inflației în zona euro s-a menținut la 0,2% în iulie, iar în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 0,1%, arată datele publicate, vineri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În iulie, țările cu cea mai ridicată rată anuală a inflației au fost Malta (1,2%), Austria (1,1%) și Belgia (0,9%). În schimb, șapte state membre UE au înregistrat în iulie rate anuale negative ale inflației, în frunte cu Cipru (minus 2,4%), România (minus 1,4%) și Grecia (minus 1,3%).

Comparativ cu iunie 2015, inflația a scăzut în 15 state membre (printre care se numără și România), a crescut în opt țări membre și a rămas stabilă în patru.

Citeşte şi:  Economia României a crescut cu 3,8% în primul semestru

În martie, Banca Centrală Europeană a demarat mult-așteptatul program de relaxare cantitativă, în valoare de 1.100 de miliarde de euro, menit să redreseze economia zonei euro și să evite riscul unei spirale deflaționiste.

Președintele BCE, Mario Draghi, a anunțat achiziții lunare combinate de obligațiuni suverane ale statelor din zona euro și bonduri corporatiste de până la 60 de miliarde de euro, din martie 2015 până în septembrie 2016.

Conform estimărilor BCE, rata inflației se va situa anul acesta la 0,7% și la 1,3% anul viitor — mult sub ținta de 2% avută în vedere de instituție. Și aceste proiecții ar putea fi revizuite în scădere, deoarece nu reflectă pe deplin recentele scăderi ale prețului la țiței.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ