Evacuare masivă în Berlin, din cauza unei bombe din Cel de-al doilea Război Mondial

| 19 apr, 18:45

Descoperirea unei bombe neexplodate din perioada Celui de-al Doilea Război Mondial va duce la evacuarea tuturor persoanelor aflate în zona gării centrale din Berlin, zonă unde se află și câteva ministere și un spital.

Clădirile și străzile aflate pe o rază de 800 de metri în jurul locului respectiv, aflat la nord de gara centrală a capitalei germane, vor fi golite la ora 06:00 a dimineții de vineri, până când dispozitivul explozibil în greutate de aproximativ 500 de kilograme va fi dezamorsat în siguranță, conform unei postări de miercuri a poliției, postată pe rețeaua Twitter.

Zona de evacuare acoperă gara centrală, ministerele economiei și al transporturilor, un spital al armatei și ambasadele Indoneziei și Uzbekistanului, a declarat un purtător de cuvânt al poliției pentru AFP. Poliția a declarat că nu este clar, pentru moment, câte mii de oameni vor fi afectate de decizia de evacuare, dar reprezentantul acesteia a declarat, pentru mass-media locale, că "va fi mare, va fi un deranj major".

Compania feroviară Deutsche Bahn și operatorii de transport urban s-au pregătit pentru întreruperi pe scară largă în zona nodului central de transport al orașului pentru trenuri, tramvaie și autobuze.

Bomba, care a fost descoperită în timpul lucrărilor de construcții de pe Heidestrasse, cartierul Mitte, este "sigură pentru moment", a declarat poliția, ai cărei reprezentanți au asigurat locuitorii din apropiere că "nu există niciun pericol imediat".

Tag-uri: bomba, bomba Berlin
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ