EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elena Udrea: Cerem demisia de urgenţă a ministrului Remus Pricopie

| 30 iun, 2014

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elena Udrea, preşedintele PMP, a cerut luni demisia ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, pentru 'situaţia creată la evaluarea naţională'.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. 'Cerem demisia de urgenţă a ministrului Remus Pricopie şi a tuturor celor care se fac responsabili de dezastrul de la evaluarea naţională. Peste 215.000 de elevi au avut de suferit de pe urma unor subiecte prost redactate, care au depăşit programa şcolară. Avem de-a face cu un caz unic în acest moment, în care atât Federaţia Naţională a asociaţiilor de părinţi, Consiliul Naţional al Elevilor, cât şi grupuri însemnate de profesori contestă stabilirea subiectelor şi elaborarea baremului pentru această probă', a spus Udrea la finalul şedinţei Consiliului Executiv Naţional al PMP.

Elena Udrea îl acuză pe Remus Pricopie că a generat 'un haos' la această evaluare naţională şi că nu este în stare să organizeze acest examen extrem de important pentru elevi.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. 'De asemenea, Mişcarea Populară cere ministrului Educaţiei Naţionale să rezolve problema inechităţilor grave create în sistem prin faptul că unii elevi sunt obligaţi să înveţe după manuale vechi de 17 ani pentru că nu există manuale noi trimise de minister în şcoli, în timp ce alţii îşi permit, pe banii părinţilor, să-şi cumpere manuale noi, învaţă după manuale noi. Reamintim Guvernului Ponta că educaţia în România este gratuită şi principiul fundamental după care ea trebuie să se desfăşoare este egalitatea de şanse', a mai spus Elena Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ