UPDATE. Evaziune de milioane de euro: Percheziţii la Primăria lui Pandele din Voluntari

| 12 sep, 2014

UPDATE. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală faţă de 14 de persoane în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu contracte de consultanţă în domeniul construcţiilor civile şi industriale. Poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii  la mai multe locaţii din Bucureşti şi Ilfov, printre instituţiile vizate fiind şi Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

UPDATE. În dosar sunt implicate mai multe primării, printre care şi cea din Voluntari, unele contracte fiind semnate cu autorităţi locale.

'Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecţii au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate, în numerar', se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la aproximativ trei milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, în timp ce suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ nouă milioane de lei, arată sursa citată.

În acest dosar, poliţiştii au efectuat vineri 31 de percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Sibiu, 25 de persoane urmând a fi duse la audieri, conform Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Dosarul penal se află în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

Politistii efectueaza, vineri dimineata, mai multe perchezitii la suspecti de evaziune fiscala, intr-un dosar cu un prejudiciu estimat la 2 milioane de euro.

130 de politisti specializati in investigarea fraudelor si investigatii criminale au descins in Bucuresti si in judetele Ilfov, Buzau, Dambovita si Sibiu, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Conform Realitatea TV, care citeaza surse judiciare, ar fi vizata si Primaria Voluntari, condusa de Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea.

Anchetatorii efectueaza 31 de perchezitii la locuinte si sedii ale unor persoane juridice. Vor fi puse in executare 25 de mandate de aducere.

Mai multe persoane fizice si juridice sunt banuite de comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani in domeniul serviciilor de proiectare si consultanta in constructii civile si industriale. Acestea sunt banuite de subcontractarea de lucrari unor firme fictive si inregistrarea unor achizitii nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societati de tip fantoma, pentru ca sumele de bani sa ajunga din nou in posesia lor.

Astfel, s-ar fi creat un prejudiciu estimat pana in prezent la 2 milioane de euro, reprezentand TVA si impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

Intreaga actiune beneficiaza de suportul de specialitate al SRI.

Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal aflat in instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, mentioneaza sursa citata.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ