Evoluţia economiei – rectificarea bugetară va fi pozitivă

| 29 iul, 2014

RECTIFICARE BUGETARĂ. O veste foarte bună pentru multe categorii sociale şi anume că rectificarea bugetară va fi pozitivă. Asta înseamnă mai mulţi bani pentru educaţie, sănătate, armată, justiţie, precum şi alte domenii.

RECTIFICARE BUGETARĂ. Această realizare este o performanţă pentru România având în vedere că de foarte mulţi ani s-a mers numai pe rectificare negativă. Vestea a fost dată de premierul Victor Ponta, care a mai adăugat că planul de încasări a fost îndeplinit sută la sută.

„‎Rectificarea bugetară este una pozitivă şi vine într-un moment în care nivelul colectărilor este de peste 100%, în plus faţă de plan. Vor primi fonduri suplimentare ministerele Sănătăţii, Educaţiei, Apărării, Economiei, Transporturilor, Culturii, Afacerilor Interne, Muncii, dar şi Autoritatea Electorală Permanentă. Deficitul bugetar va rămâne la 2,2% din ‎PIB şi nu ne-am atins în niciun fel de rezervele `buffer` constituite la momentul realizării bugetului”, a declarat premierul Victor ‪‎Ponta.

Citeşte şi: RECTIFICARE BUGETARĂ: Cei mai mulţi bani vor fi alocaţi la Sănătate şi Apărare

LEGEA INSOLVENŢEI. O veste la fel de bună, pe lângă rectificarea bugetară pozitivă, este că planul de încasări a fost atins în totalitate în luna iulie. Acest lucru arată că sistemul de colectare de taxe e mai eficient şi că cetăţenii au mai mult respect faţă de instituţiile statului. Însă un factor important în atingerea planului de încasări a fost Legea Insolvenţei. După ce într-un final Traian Băsescu a fost nevoit să o aprobe, legea a început să dea rezultate imediate. Acum, a fost tăiată şi craca şmecherilor care se foloseau de tertipurile vechii legi pentru a nu plăti taxele.

„Pe luna iulie avem sută la sută încasări la buget. Se pare că cu noua lege a insolvenţei, cu teama pe care, pe bună dreptate şi îi laud pentru asta, procurorii şi cei de la antifraudă încep să o stârnească, încet-încet acest sistem începe să dea rezultate. Şi asta nu va fi decât în interesul tuturor. Pentru că toată lumea zice mai mulţi bani la şcoli, la spitale, la cultură, la sport. Ori banii aceia vin din faptul că toţi cei din această ţară trebuie să aibă drepturi şi obligaţii în egală măsură”, a precizat premierul.

Astfel, încasările pe luna iulie permit Guvernului să facă ceea ce puţine guverne au reuşit să realizeze în ultimii ani şi anume o rectificare bugetară pozitivă. Încasări mai bune înseamnă mai mulţi bani pentru educaţie, sănătate, armată, justiţie şi alte domenii. De asemenea, este încă o dovadă că reducerea CAS este o măsură sustenabilă, care va duce la crearea de noi locuri de muncă. Deci, propaganda Păpuşarului de la Cotroceni este combătută ca de fiecare dată de realitate. Probabil dacă ne aflam în timpul guvernării PDL o asemenea rectificare pozitivă ar fi însemnat mai mulţi bani pentru clientela băsistă.

Citeşte şi: Ponta: În 2015 chiar trebuie să facem descentralizarea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ