Excluderea echipei Real Madrid din Cupa Spaniei, confirmată în apel

| 11 dec, 10:36

Comisia de apel a Federației spaniole de fotbal (RFEF) a confirmat joi excluderea din Cupa Spaniei impusă echipei Real Madrid, care a aliniat un jucător aflat în stare de suspendare.

"Fiecare club este responsabil să verifice dacă jucătorii săi au posibilitatea de a fi aliniați", și-a justificat Comisia de apel decizia respingând "recursul" înaintat de Real Madrid, care a fost exclusă pe 4 decembrie  pentru utilizarea jucătorului rus Denis Cerîșev în meciul cu formația de liga a treia Cadiz CF, disputat pe 2 decembrie.

Madrilenii s-au impus cu 3-1 în meciul respectiv, disputat la Cadiz, în care Cerîșev a marcat unul dintre goluri.

Internaționalul rus, care a evoluat la Villarreal în sezonul trecut, primise un cartonaș galben pe 6 martie, în semifinala retur a Cupei Spaniei, pierdută de "Submarinul galben" în fața formației FC Barcelona. Cerîșev a ajuns, astfel, la trei cartonașe încasate pe parcursul competiției și era suspendat automat pentru următorul joc, pe care l-a disputat cu Real Madrid.

Clubul madrilen a acuzat, însă, faptul că nu a primit nicio notificare din partea Federației sau a clubului Villarreal în privința sancțiunii jucătorului și "mici Cerîșev nu era la curent" cu suspendarea sa, după cum a declarat directorul pentru relații instituționale al lui Real Madrid, Emilio Butragueno.

Real urmează să se adreseze rapid Tribunalului Administrativ al Sportului, care are posibilitatea să decreteze suspendarea sancțiunii dictate de RFEF, în așteptarea tranșării acestui caz pe fond.

Meciul retur dintre Real și Cadiz este programat pe 16 decembrie, iar gruparea madrilenă, convinsă că va obține câștig de cauză, a continuat să vândă bilete de intrare, pe internet.

Cel mai bogat club al planetei are, însă, împotriva sa un precedent, cel al echipei Osasuna, din liga a 2-a, eliminată la începutul acestui sezon, din același motiv.

După problemele din Cupa Spaniei și Primera Division, Real Madrid și-a refăcut moralul în Liga Campionilor, unde a înregistrat marți o victorie categorică, cu scorul de 8-0, în fața suedezilor de la Malmoe FF. Elevii lui Rafa Benitez erau deja calificați în optimile de finală ale competiției, din postura de lideri ai Grupei A.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ