EXCLUSIV. În maşina Patriarhiei filmată trecând pe roşu se afla însuşi Patriarhul Daniel

| 05 noi, 11:43

Moartea poliţistului Bogdan Gigină în coloana oficială a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea a scos la iveală că şi Biserica Ortodoxă beneficiază de maşini de însoţire de la poliţie. Este vorba de clipul în care o maşină a Patriarhiei trece pe roşu într-o intersecţie, având deschizător de la poliţie. Obiectiv.info a reuşit să afle, în exclusivitate, că în maşina respectivă se afla însuşi Patriarhul Daniel, care mergea la o sfinţire.

Incendiul de la clubul Colectiv a înghiţit, prin proporţiile sale imense, dezbaterile şi aşa aprinse, care făceau agenda publică cu doar câteva zile înainte. A fost moartea poliţistului Bogdan Gigină, motociclistul din coloana oficială a ministrului de Interne Gabriel Oprea, urmată, la doar o zi, două, de dezvăluirea că şi maşinile Patriarhiei beneficiază de însoţitori de la poliţie, care le deschid traficul. Urmărind evenimentele, noi şi noi amănunte ies la iveală, amănunte care, bineînţeles, s-au vrut trecute sub tăcere.

Imediat după accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină s-a viralizat pe internet un clip postat de un şofer care stătea la semafor şi pe lângă care a trecut pe roşu, oprind traficul, o maşină de poliţie cu girofar, deschizând drumul unei maşini a Patriarhiei, cu numărul B-104-BOR. Aşa a aflat opinia publică de faptul că şi înaltele feţe bisericeşti beneficiază de coloană de poliţie, în baza unui protocol încheiat între Biserica Ortodoxă şi Ministerul de Interne.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, a explicat pentru presă că biserica apelează la ajutorul poliţiei în cazuri deosebite. "Acest protocol face referire la cooperarea Patriarhiei cu Ministerul de Interne pentru buna desfăşurare a vizitelor oficiale, a activităţilor religioase de amploare, pentru asigurarea ordinii publice şi bunei desfăşurări a acestora. Astfel, la solicitarea în scris a Patriarhiei Române, Brigada Rutieră a Poliţiei Române pune la dispoziţie un echipaj care permite deplasarea delegaţiei oficiale în trafic. A fost nevoie să existe un astfel de protocol de colaborare după ce, în anul 2000, o delegaţie oficială a Patriarhiei a rămas blocată mai multe ore pe bulevardul Magheru", a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, citat de Hotnews.

Citeşte şi: Scrisoare pentru Patriarhul Daniel: "TU eşti singurul preafericit într-o ţară în doliu"

Să revenim la clipul de pe trafictube.ro. Privind imediat sub video, observăm că a fost filmat şi încărcat pe internet pe 11 octombrie, într-o duminică.

În acea duminică de 11 octombrie (ploua, se vede pe filmare), a avut loc resfinţirea bisericii Delea Nouă Calist din sectorul 3, slujbă ţinută de însuşi Patriarhul Daniel. Faptul că PF Daniel a luat parte la sfinţirea bisericii a fost relatat pe larg pe canalele media ale BOR, Trinitas TV, Ziarul Lumina, Basilica.ro. Şi la slujbă a plouat, sunt imagini în care Patriahul era apărat de ploaie de un slujbaş al bisercii, iar relatările spun acelaşi lucru.

Din clip se vede că maşina din care s-a filmat stătea la semafor pe Bulevardul Unirii, la intersecţia cu Strada Traian, cu sensul de mers spre Piaţa Alba Iulia. Este exact drumul pe care ar merge o maşină de la Patriarhie (zona Unirii) spre biserica Delea Nouă Calist, aflată pe Strada Delea Nouă, la intersecţia cu Strada Matei Basarab.

Facem un scurt salt în timp, până la ziua de 3 noiembrie, când Patriahul Daniel a participat la slujba de înmormântare a uneia dintre victimele incendiului de la club Colectiv, femeia de serviciu. Fapt cu totul insolit, PF Daniel a ţinut o scurtă conferinţă de presă chiar din maşina Patriarhiei, acelaşi minivan cu numărul de înmatriculare, B-104-BOR.

Puse cap la cap, elementele conduc la concluzia că în filmul postat pe internet este vorba despre maşina Patriarhiei, în care se afla capul Bisericii Ortodoxe, PF Daniel, îndreptându-se spre slujba de sfinţire a bisericii Delea Nouă Calist. Numai că aici apar întrebările.

Citeşte şi: La 4 zile după tragedia din Colectiv, BOR pune sare pe rană

Care era urgenţa sau importanţa evenimentului? Era traficul atât de blocat încât să nu-i permită Patriarhului să ajungă la timp? Toate datele arată că nu. Era o duminică ploioasă de toamnă, cu bulevarde libere (se vede pe filmare), iar un drum de la Patriarhie la biserica Delea Nouă Calist pe unul din principalele bulevarde ale Capitalei nu putea dura mai mult de 10 minute. Totuşi, Patriarhia a avut însoţitor de la poliţie şi a trecut pe roşu la semafor.

Părintele Constantin Stoica a confirmat, în exclusivitate pentru Obiectiv.info, că în maşina filmată trecând pe roşu se afla patriarhul Daniel, care se îndrepta spre sfinţirea bisericii Delea Nouă Calist. “Cu siguranţă, da”, a răspuns purtătorul de cuvânt al BOR la întrebarea dacă în minivan se afla PF Daniel.

Părintele Stoica a precizat că maşina Patriarhiei avea antemergător de la poliţie pentru că participa la un eveniment oficial al bisericii, unde era anunţată multă lume.

“S-a impus (folosirea maşinii de poliţie – n.r.) având în vedere participarea unui număr foarte mare de credincioşi, era nevoie pentru facilitarea accesului în zona bisericii”, a afirmat purtătorul de cuvânt BOR. Adică nu neapărat drumul până la biserică, ci accesul cu maşina în zona bisericii, probabil supraaglomerată de credincioşi.

Cât despre faptul că a trecut pe roşu, părintele Stoica a declarat că decizia de a opri traficul pentru a trece maşina Patriarhiei a fost a poliţistului care deschidea drumul.

Citeşte şi: Tragedia de la Colectiv: Biserica Catolică îi DĂ o LECŢIE USTURĂTOARE Patriarhului Daniel

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

16 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 noi, 19:12
mihaela
munca la domiciliu
Cum faci bani online! Foarte multi oameni au ramas uimiti de acest curs GRATUIT si exceptional care te invata simplu si direct cum faci bani online! In cateva zile, pas cu pas si cu cele mai clare explicatii, inveti GRATUIT cum faci bani online! Cand vrei si tu cu seriozitate acest curs, cere informatii mai multe la adresa de email:[email protected]
07 noi, 14:17
Cati
Cel mai de forta proiect
Castiga bani! In premiera absoluta la nivel mondial!
> Castiga bani si bucura-te de timpul tau liber! Un nou
> sistem, impecabil de eficient, te ajuta sa-ti cladesti un
> viitor mult mai bun! Castiga bani cu cel mai revolutionar
> program de lucru part-time la domiciliu! Te ajutam pas cu
> pas sa castigi! Cere acum detalii la adresa de
> email:
[email protected]
cu textul “INFO”
06 noi, 15:39
Eva Sinai
Pentru o viata decenta
Cum sa faci bani rapid! Chiar daca pare incredibil, acum exista mijloace si cursuri ultraperformante care te invata simplu cum sa faci bani rapid. Noi iti oferim si un sistem practic in care descoperi pas cu pas, in cateva zile, cum sa faci bani rapid. Cautam insa oameni foarte seriosi! Daca esti unul dintre ei, asteptam sa ne ceri detalii la adresa de email: [email protected] A trăi nu este de ajuns - trebuie să ne întrebăm ce fel de viață trăim
06 noi, 10:02
Tavi
Munca la domiciliu
Munca la domiciliu ! Angajam operatori calculator
Nu conteaza daca esti student, casnica, somer sau angajat ! Daca vrei sa castigi niste bani in plus, aici chiar poti sa castigi ! Avem o echipa minunata si un program GRATUIT, pas cu pas, special conceput pentru ca tu sa reusesti in cel mai scurt timp sa-ti rotunjesti veniturile ! Garantat ! Cere acum mai multe informatii la adresa noastra de email: [email protected] cu text “Info”.
06 noi, 07:04
preafericitul danielbelzebuth
catre paulina sugeoua la daniel
azi nu mam spalat deloc la coaie ma rog tie doamne slobozesteo pe roaba ta paulina de toate necazurile trupesti si adumio sa ma linga la oua.mai spunei doamne si rapanul din borta curului pe care numai paulina stie cum sa mil dea jos cu limbuta ei de sfanta roaba alui belzebuth.a si o ultima ragaminte dai doamne in gand cand imi ia oule in gura sami mai faca si o felatie ca asa ma doare si umflat sta madularul meu ca mai are putin si plesneste peste toata prostimea de oameni fara de care nas putea trai zi de zi .AMIN
06 noi, 08:27
mishu
ai grija!
nici eu nu sunt de acord in multe cazuri cu modul in care patriarhul alege sa-si exercite functia de conducator al bisericii . dar de aici pana la a-si bate joc orice ateu in felul asta jegos cum faci tu e cale lunga si cei ca tine ar trebui sa suporte legea calomniei si injuriilor. ca sa nu mai spun ca e foarte probabil ca tu sa fii doar o masa de manevra pentru cei are au anumite interese si care duc de nas cum vor pe cei ca tine cu asemenea situatii, dealtfel destul de indreptatit. dar sa nu ne lasam pacaliti!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ