EXISTĂ! Alimentele care te ajută să învingi dorința de a fuma

| 28 mai, 2014

Cei care au încercat cel puțin o dată să se lase de fumat știu cât de dificil este să renunți la acest viciu. Voința de fier este esențială pentru a avea puterea de a stinge ultima țigară. Studiile au arătat însă că fumătorii pot găsi în unele alimente aliați de nădejde în lupta cu dependența de tutun.

Acizii grași omega-3 ajută la diminuarea efectelor negative resimțite de fumător după ce renunță la țigări, arată un studiu. Experții susțin că un tratament de scurtă durată, bazat pe această substanță nutritivă, poate micșora gradul de rigiditate al arterelor și, totodată, „moderează deteriorarea acută indusă de fumat asupra proprietăților elastice vasculare ale fumătorilor”.

Peștele gras este una dintre cele mai cunoscute surse de acizi grași omega-3. Însă acest element nutritiv poate fi găsit și în surse 100% vegetale, precum semințele de in, nuci, soia, tofu sau alge.

Mai multe studii au arătat că un consum de fructe și legume poate ajuta individul să se țină departe de țigări. Experții de la Universitatea Duke au descoperit că aceste alimente transformă gustul țigării într-unul neplăcut, scrie Web MD. Cu toate acestea, nu au descoperit motivul din spatele acestei transformări. Alți specialiști susțin că fenomenul ar putea fi datorat conținutului bogat de fibre din aceste alimente. Cei care vor să se lase de fumat au la dispoziție o listă lungă de produse bogate în fibre, dincolo de fructele și legumele proaspete. Aceasta include o varietate largă de cereale integrale, leguminoase, oleaginoase, semințe și fructe uscate.

De altfel, fumatul conduce la scăderea nivelului de vitamina C din organism. De aceea, este recomandat un consum de alimente bogate în această substanță nutritivă, scrie The Times of India. Vitamina C se găsește într-o mulțime de fructe și legume proaspete, dar și în fructele uscate de goji.

Pentru a-ți crește șansele de a renunța definitv la fumat, este important să cunoști și alimentele de care ar trebui să stai departe. Cercetătorii de la Universitatea Duke au observat că băuturile alcoolice, produsele pe bază de cofeină și carnea ar trebui evitate cu desăvârșire în acest sens. Circa 70% dintre participanți au declarat că aceste alimente dau un gust mai plăcut țigărilor.


Sursă: semneletimpului.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 apr, 13:37
buy zestril 20 mg online
qfsiqicw
where to buy lisinopril without prescription
15 iun, 17:40
Sergxkj
Do you know what holiday it is today?
Do you know what holiday it is today?
We are used to the fact that we know only religious and public holidays and celebrate only them.
I found out about this only yesterday after visiting the site https://whenisholiday.com/.
It turns out that every day there are from 2 to 10 different holidays that surround us and make our lives happier.
Here is one of the holidays that will be today:
https://whenisholiday.com/america/when-is-national-whiskey-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-root-beer-float-day-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-69-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-spoil-your-dog-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-no-panty-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/world/when-is-world-tailors-day-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-send-nudes-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-air-max-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-no-bra-day-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-dessert-day-2018.html

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ