EXISTĂ! Patru alimente care te fac mai FERICIT. Consumă-le și tu!

| 07 aug, 2014

Iti poti gasi fericirea in frigider? Da – atat timp cat mananci corect. Cauti ceva care sa te reimprospateze si energizeze? Iata mai jos cateva exemple:

Broccoli

Aceasta legume contine un oligoelement numit crom, care pe langa faptul ca te ajuta sa metabolizezi hrana, mai si sporeste nivelele de serotonina, norepinefrina si melatonina ale creierului, ajutand la regularizarea starii de spirit. S-a demonstrat de asemenea ca poate reduce considerabil simptomele depresiei atipice (cum ar fi mancatul excesiv si dormitul excesiv). Mai poti obtine crom si din sucul de struguri si din cartofi.

 

CITEȘTE ȘI: Ce ţi se întâmplă dacă mănânci MIGDALE

 

Naut

Treci pe naut pentru a-ti luat portia de vitamina B6 – vitamina care iti ajuta corpul sa produca serotonina si norepinefrina, substante ce influenteaza starea de spirit. O carenta grava de vitamina B6 poate duce la iritabilitate, nervozitate si depresie. Alte surse ale acestei vitamine sunt verdeturile sau polenul.â

 

Spanac

Spanacul contine mineralul magneziu – un mineral a carei carenta Departamentul Agriculturii al SUA estimeaza ca afecteaza o treime din populatia acestei tari. Este important sa il introduci in dieta – magneziul joaca un rol mare in dezvoltarea serotoninei, iar o deficienta a sa poate duce la depresie, anxietate, insomnie si oboseala. Mai poti obtine magneziu din alune si edamame () – dar si din sarea de baie Epsom.


CITEȘTE ȘI: 6 alimente care au mult MAGNEZIU şi trebuie incluse în dietă

 

Nuci de caju

Nucile de caju sunt pline de zinc, care micsoreaza simptomele depresive si imbunatateste raspunsul la antidepresanti. Carenta de vitamine poate duce la o lipsa a poftei de mancare, simptome ale depresiei si un sistem imunitar slabit. Semintele de dovleac si de mac sunt alte surse bune de zinc.

 

 

 

Sursă: viataverdeviu.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ