Există vreun membru al familiei Băsescu care să nu aibă probleme cu legea? Azi, ginerele preşedintelui

| 25 iun, 2014

Fără număr, fără număr, fără număr... par să curgă urmăririle penale în familia Băsescu. Sau, mai nou, clanul Băsescu.

Nici nu izbucnise bine scandalul de corupţie al fratelui Mircea Băsescu, că a şi început un altul nou-nouț. De data aceasta, ginerele preşedintelui, Radu Pricop. Soţul Ioanei Băsescu este urmărit penal de procurorii Parchetului General pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri în legătură cu restituirea mai multor terenuri naţionalizate.

Dosarul Băsescu-Bercea. După cum se ştie deja, fratele preşedintelui României, Mircea Băsescu, a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Bercea Mondial, pentru a interveni pe lângă judecători, astfel încât Sandu Anghel să scape de închisoare. Preşedintele a susţinut că niciun leu din presupusa şpagă luată de fratele său luată de la Bercea Mondial nu a ajuns la el. Mai mult, Traian Băsescu a ţinut să precizeze că nu a fost în niciun fel informat de vreo structură secretă a statului, cu privire la afacerile fratelui său.

Citeşte şi: Băsescu își asumă o umilire previzibilă la Bruxelles

Dar cum urmăririle penale par a se ţine lanţ în familia Băsescu, un nou scandal ruşinos s-a lipit de preşedintele României. Ginerele său, Radu Pricop, este urmărit penal de procurorii Parchetului General pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri în legătură cu restituirea mai multor terenuri naţionalizate. Urmărirea penală pe numele lui Pricop se pare că ar fi început în data de 26 mai, într-un dosar în care mai sunt vizate alte 11 persoane. Pricop este bănuit că s-ar fi folosit de documente false pentru a obţine mai multe terenuri naţionalizate aparţinând familiei Brătianu, încercând să obţină astfel de la stat, suma de 10 milioane de euro.

Luni, de la tribuna prezidenţială, preşedintele Băsescu a dat din colţ în colţ, susţinând că nu ştie despre ce e vorba în cazul anunţului făcut de Parchetul General privind începerea urmăririi penale a ginerelui său. Dar momentul cu adevărat jenant petrecut în timpul declaraţiei de presă de la Palatul Cotroceni a avut loc atunci când preşedintele, încercând să se distanţeze subiectul cu pricina, s-a făcut că nu ştie numele ginerelui său. Băsescu l-a numit pe soţul fiicei sale “Radu Pricopie”, numele acestuia fiind în realitate “Radu Pricop”.

Citeşte şi: Traian Băsescu despre urmărirea penală a ginerelui său: Nu ştiu despre ce este vorba

“Nu ştiu despre ce e vorba, dar, cu certitudine, toţi românii trebuie să răspundă în faţa legii”, a mai spus Traian Băsescu.

Îngropat în scandaluri de corupţie, preşedintele are şansa de a-şi încheia mandatul într-un mod mult mai umilitor decât dacă ar fi fost demis în urma referendumului din vara lui 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ