Experienţa Antonescu – trădătorul de mâna trădătorilor moare

| 22 iul, 2014

Crin Antonescu trădat. După ce Crin Antonescu l-a adus pe Klaus Iohannis în marea politică şi a trădat propriul electorat forţând PNL să iasă de la guvernare, fostul preşedinte al formaţiunii liberale a fost trădat de propria creaţie politică care l-a scos astfel pe uşa din spate a politicii.

Decăderea lui Crin Antonescu. Decăderea lui Crin Antonescu a început încă de la intrarea la guvernare când se plasa în opoziţie cu unele decizii ale executivului, crezând astfel că îşi va mări bazinul electoral. După mai multe atacuri la adresa guvernului condus de Victor Ponta, din care făceau parte şi liberalii, în luna februarie fostul preşedinte al PNL a decis să îl introducă pe Klaus Iohannis în cabinet, propunându-l pentru preluarea funcţiei de Ministru al Internelor şi a celei de vicepremier. În ciuda concesiilor multiple pe care premierul Victor Ponta le-a făcut pentru a satisface pretenţiile liberalilor, Crin Antonescu a decis într-un final ieşirea liberalilor din USL, sperând că astfel va avea şanse mai mari să câştige alegerile prezidenţiale din această toamnă şi făcându-şi planuri că va candida într-un soi de tandem cu Klaus Iohannis. Astfel, în dorinţa sa de a ajunge la Cotroceni prin orice mijloace, Crin Antonescu a făcut însă o greşeală capitală: a plecat urechea la sfaturile greşite ale unor aşa-zişi prieteni, făcându-i jocurile lui Traian Băsescu care şi-a dorit de la bun început disoluţia USL.

Crin Antonescu europarlamentare. Ajuns în opoziţie, Crin Antonescu a sperat că va reuşi un scor bun la europarlamentare şi că va putea astfel să păstreze şefia formaţiunii şi poziţia de prezidenţiabil. Bazându-se inclusiv pe sprijinul lui Klaus Iohannis, omul său de încredere pe care l-a adus în PNL cu surle şi trâmbiţe şi pe care l-a înscăunat prim-vicepreşedinte, Crin Antonescu şi-a anunţat demisia în timpul campaniei electorale în cazul în care liberalii nu vor obţine 20% în alegerile europarlamentare. Având însă în minte promisiunile lui Crin Antonescu din 2012, de a lupta cu regimul Băsescu şi de a îndrepta nedreptăţile comise în timpul guvernărilor portocalii, electoratul a sancţionat dur trădările liderului liberal, PNL obţinând un scor mult sub cota impusă de preşedintele său.

Citește și: Declaraţie neaşteptată a lui Crin Antonescu. Nimeni nu se mai aştepta la asta

Pus în faţa unui eşec răsunător, Crin Antonescu a fost forţat de circumstanţe să îşi dea demisia şi s-a aşteptat ca primarul Sibiului să fie solidar cu el. După ce însă şi-a anunţat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte, Klaus Iohannis a dat o lovitură de palat împreună cu oamenii care înainte îi erau fideli lui Crin Antonescu şi a preluat conducerea interimară a partidului. Odată preluate frâiele partidului, Klaus Iohannis a făcut toate demersurile necesare pe lângă liderii locali pentru a-şi asigura victoria la Congresul care urma să stabilească o nouă conducere oficală a PNL.

Citește și: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Şeful PNL l-a bătut la scor pe Antonescu. Reacţia lui Crin Antonescu

Klaus Iohannis candidat. Un singur nor a întunecat victoria lui Klaus Iohannis: planurile acestuia de a fi desemnat şi candidatul PNL la alegerile prezidenţiale au fost date peste cap de Crin Antonescu care şi-a anunţat în cadrul Congresului intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din toamnă. Confruntat cu această surpriză şi conştient de poziţionarea bună în sondajele de opinie, edilul Sibiului a făcut în aşa fel încât desemnarea candidatului PNL la alegerile prezidenţiale să fie făcută în cadrul Delegaţiei Permanente, în urma unor studii sociologice care să indice care dintre cei doi se plasează cel mai bine în preferinţele electoratului.

Şedinţa Delegaţiei Permanente de luni a PNL a fost o simplă confirmare a candidaturii la alegerile prezidenţiale a lui Klaus Iohannis şi a consemnat astfel sfârşitul politic al lui Crin Antonescu. Fostul preşedinte al PNL culege astfel ceea ce singur a semănat: trădare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iul, 2014
yatou
N-AI ASCULTAT DE NOI!
LA TRADARE....asa e ;se raspunde cu tradare! CE TIE NU-TI PLACE ....ALTUIA NU-I FACE! s-a vazut ce caracter ai ANTONESCULE! N-ai ascultat ...decat de cei rai!
23 iul, 2014
yatou
N-AI ASCULTAT DE NOI!
LA TRADARE....asa e ;se raspunde cu tradare! CE TIE NU-TI PLACE ....ALTUIA NU-I FACE! s-a vazut ce caracter ai ANTONESCULE! N-ai ascultat ...decat de cei rai!
23 iul, 2014
YATOU
HM!
N-AI ASCULTAT CE-A ZIS LUMEA,DESTEPTULE CAPOS!
AI AJUNS LVORBA NOASTRA....SAU ESTI MULTUMIT CU NEVASTA-TA? CINE CREZI CA TE MAI ALEGE?
23 iul, 2014
emma
GHISE
Deocamdata cel mai vertical...pare GHISE....pe care-l vrem ca presedinte!Nu stiu ,daca n-o face si el la fel ,cand ajunge ..."sus"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ