Experţii avertizează: România este una dintre ţările cu cele mai scăzute resurse de apă din Europa

| 09 dec, 2014

Resursele de apă utilizabilă ale României sunt printre cele mai mici din Europa, de numai 40 de miliarde metri cubi, adică o cantitate de 1.894 metri cubi de apă pe locuitor anual, a arătat, marţi, Elena Ţuchiu, director Departament Planuri de Management şi Scheme Bazinale din Administraţia Naţională 'Apele Române.

"România este una dintre ţările cu cele mai scăzute resurse de apă din Europa. Dintr-o cantitate totală de apă, de 134,6 miliarde metri cubi, constituită din apele de suprafaţă, râuri, lacuri, fluviul Dunărea şi apele subterane, practic resursa utilizabilă este de numai 40 de miliarde de metri cubi de apă. Resursele endogene specifice ale României, raportate la o populaţie de aproximativ 21 de milioane de locuitori, sunt de numai 1.894 metri cubi pe locuitor, pe an, un nivel foarte scăzut al apei ce poate fi folosită', a spus Ţuchiu, într-un seminar de lansare a proiectului 'Toward a Proper Aquatic Environment'.

Proiectul 'Toward a Proper Aquatic Envinroment', care beneficiază de asistenţă din partea Agenţiei Norvegiene de Mediu, se derulează pe o perioadă de 19 luni, în intervalul 1 octombrie 2014 - 30 aprilie 2016, şi are ca principal obiectiv identificarea la nivel naţional a zonelor periculoase pentru mediu prin deversarea apelor reziduale industriale şi elaborarea unui plan general de management al apei.

Citeşte şi: Care este contribuția României la un exercițiu crucial al NATO

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 dec, 2014
elena
job
Oferta serioasa de lucru pentru toate localitatile! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ