Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti: N-am încălcat legea, e un şantaj, nu ştiu dacă e vocea mea

| 12 feb, 14:47

Şeful DNA Ploieşti Lucian Onea răspunde în scandalul interceptărilor. El susţine că nici el, nici colegii săi n-au încălcat legea şi nu au modificat probe sau dosare, aşa cum a afirmat fostul deputat PSD Vlad Cosma.

"Tot ce s-a prezentat la televiziuni este o variantă persoanlă, realizată de Vlad Cosma cu intenţia ca până pe 19 februarie, când are termen în dosar, să influenţeze ancheta. Indiferent de presiuni şi de santaj, nu o să cedăm nici eu, nici colegii mei şi nu vor reuşi să ne demobilizeze." a afirmat;eful DNA Ploieşti.

Mai mult Onea a spus că ştia de mai mult timp despre un atac ce s-ar pune la cale împotriva sa şi a colegilor săi. "Este o siituaţie care durează de aproximativ 2 luni, am fost averizaţi de personaje din anturajul lui Cosma că se pregăteşte un atac în presă."

Întrebat dacă vocea care se aude pe înregistrările prezentate de Cosma este a sa, procurorul şef a afirmat că nu poate da un răspuns clar: "Posibil să fie vocea mea pe inregistrări, sunt trunchiare, nu pot să spun cu certitudine că este vocea mea, o să se facă verificări. O să fie efectuate controale, noi am cerut să se facă verificări la Inspecţia judiciară pentru că reputaţia noastră este pusă în joc."

Fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

Potrivit unor oficiali ai Parchetului General, plângerea a fost depusă vineri şi îi vizează pe procurorii Lucian Onea, Giluela Diaconu, Alfred Savu şi Mircea Negulescu (exclus recent din magistratură).

În urma acestei plângeri, luni a fost înregistrat un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General.

Postul Antena 3 a difuzat duminică seara o înregistrare, în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să "inventeze dosare în baza unor probe fabricate" unor importanţi oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ