UPDATE VIDEO Explozie la o conductă de gaze, în centrul Capitalei

| 04 mai, 2013

O explozie a avut loc în această dimineaţă în zona Unirii din Capitală, la o conductă de gaze. O persoană a fost rănită. Zona a fost evacuată.

UPDATE 20.00 Oficialii Distrigaz Sud Reţele informează, referitor la explozia produsă azi dimineaţă în sectorul 3, că în urma verificărilor tehnice preliminare s-a constatat că un cablu electric montat necorespunzător ar fi provocat o fisură în branşamentul de gaze naturale.

"Echipa de intervenţie a identificat un defect pe branşamentul de la adresa str. Mămulari n.r. 1 şi a efectuat lucrările de remediere necesare. (...) În urma verificărilor tehnice preliminare ale companiei, un cablu electric montat necorespunzător ar fi provocat o fisură în branşamentul de gaze naturale, urmând ca ulterior să se stabilescă cauzele incidentului", se arată într-un comunicat.

Explozia a avut loc în spatele Tribunalului Bucureşti, în zona Pieţei Unirii, la subsolul unei clădiri, potrivit România TV.

Conform martorilor, un paznic al Muzeului Evreiesc a fost rănit, iar un capac de canalizare a sărit în aer. Bărbatul a fost dus de urgenţă la spital cu arsuri grave.

"Echipa de prim ajutor a preluat un bărbat constient, stabil din punctul de vedere al funcţiilor vitale şi care prezenta arsuri la nivelul feţei şi antebraţului, arsuri de gradul I şi II.El este la Spitalul de Urgenţă pentru Arşi", a declarat doctorul Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de intervenţie, printre care poliţie, pompieri şi angajaţii Distrigaz care încearcă să oprească alimentarea cu gaze din zonă.

Traficul a fost restricţionat și zona este închisă publicului, deoarece există pericolul unei noi explozii.

"Sunt trei echipaje de intervenţie cu apă şi spumă. Perimetrul încă este izolat,nu se poate patrunde.Cei care se aflau pe stradă au fost îndepărtaţi. În acest momentt, în acest perimetru se află doar pompierii şi echipajele de la companie de gaze care încearcă să remedieze această avarie. A fost vorba de o explozie la o conducta secundară care a provocat un incendiu si a fost rănit unul dintre paznicii de la Muzeul de Istorie al Evreilor. Acesta se afla într-un post de observaţie şi a fost surprins de această explozie. A suferit arsuri la nivelul feţei şi este transportat în acest moment la spital", a declarat Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii" al Municipiului Bucuresti.

Pompierii au stins focul, dar acumulăriile de gaze persistă. Angajaţii Distrigaz încearcă să acopere spărturile din conducta aflată în apropierea magazinului Unirea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ