Familia Băsescu, noua familie Ceaușescu?

| 14 apr, 2014

Din foarte multe puncte de vedere, cariera publică a Elenei Băsescu seamănă cu cea a fiului lui Nicolae Ceaușescu, Nicu Ceaușescu.

Weekend-ul acesta liderii PMP au ieșit în forță la atac, încercând probabil să construiască imaginea unui partid de opoziție puternic și independent de PNL sau PDL. De la declarațiile Elenei Udrea despre modul în care Victor Ponta nu ar reprezenta decât un instrument în mâna baronilor PSD și până la declarațiile lui Teodor Baconschi despre cum partidele de dreapta care au colaborat cu social-democrații s-au compromis, popularii nu au ratat nicio ocazie de a se diferenția pozitiv de alte formațiuni politice.

Cu toate acestea, cel mai bun exemplu al modului în care PMP-ul se raportează la clasa politică din România rămâne interviul acordat sâmbătă de Elena Băsescu celor de la Agerpres, în care fiica președintelui abordează o serie întreagă de subiecte. EBA a discutat despre activitatea ei în Parlamentul European, a promis că peste 10-15 ani se va întoarce în PE, după ce în 2016 speră să ajungă pentru prima dată în Parlamentul României, desigur, din partea PMP.

Apoi au urmat o serie de aprecieri la adresa candidaților la alegerile prezidențiale, niciunul dintre ei neridicându-se, conform Elenei Băsescu, la nivelul tatălui său. Astfel, Victor Ponta este prezentat ca un tânăr învechit în rele, în timp ce Crin Antonescu rămâne răul cel mai mic în turul doi. De atacuri la persoană nu a scăpat nici fostul său coleg de partid, Cătălin Predoiu, despre care Elena Băsescu a declarat că “până nu o să scape de prunele din gură, nu cred că îl pot considera prezidențiabil. Cred că are și o problemă de dicție”.

Modul în care Elena Băsescu critică prestația publică a actualului candidat PDL la prezidențiale reprezintă poate cea mai mare ironie politică a ultimilor luni. Mezina președintelui, care numai devreme de sâmbătă a reușit să încurce în timpul unui eveniment de partid PMP-ul cu PDL-ul, a reușit de-a lungul timpului să creeze niște momente de un penibil absolut, dar parcă acum s-a întrecut pe sine. Cătălin Predoiu nu este, din punct de vedere politic, un prezidențiabil cu șanse reale, dar cel puțin fostul ministru al Justiției nu se face de râs prin greșelile gramaticale sau de dicție atât de dese în cazul Elenei Băsescu.

De fapt, singurul avantaj pe care EBA l-a avut vreodată în politică este că tatăl său i-a deschis un culoar, asigurându-i un fotoliu de eurodeputat. Din foarte multe puncte de vedere cariera sa publică seamănă cu cea a fiului lui Nicolae Ceaușescu, Nicu Ceaușescu. Această paralelă poate părea forțată, dar dacă analizăm cu atenție, vedem că drumul politic al ambelor beizadele a fost aranjat de familie, singurul lor merit fiind acela că erau copiii șefului statului. Ca și în cazul Elenei Băsescu, Nicu Ceaușescu reprezenta un fel de moștenitor politic. Dacă nu venea revoluția, probabil că acum România se afla sub conducerea mezinului lui Nicolae Ceaușescu, care în 1989 era deja membru al Comitetului Executiv al PCR.

Există totuși o mică diferență între cei doi. În timp ce Nicu Ceaușescu a primit o educație solidă, Elena Băsescu nu este decât fiică răzgâiată, care a primit tot ce își dorea, dar care, în realitate, are mari lacune la capitolul gramatică, dicție sau bun simț.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 apr, 2014
SAG
Crinul Negru
Bun venit Crinului Negru in familia Bashescu ! Elena Udrea si EBA au anuntat deja acordul si sustinerea....Crinului Negru(!) Ce campanie frumoasa va fi vazandu-l pe Antonescu impreuna cu EBA, Papahagi, Udrea, Boc, MRU , Baconschi etc
14 apr, 2014
Lorin Fortuna
Comentariu la articol
In opinia mea G.C.L. Antonescu si V.V.Ponta sunt nu in aceeasi galeata,ci in aceeasi hazna politico-partidica,specific clientelara,in care se afla,insa,si T.Basescu si toti acei lideri politici,post-revolutionari,care au "condus" Statul Romania prin uzurpare de Suveranitate nationala a Poporului Roman,pe care nu l-au intrebat,prin referendum (cu o singura exceptie:T.Basescu,doar ca exceptia ,in cauza,nu salveaza vinovatia lui T.Basescu,ci doar o diminueaza),dac este de acord cu modul in care si-au batut joc de Statul Romania,precum si de Populatia statala,aferenta,cu consecinte catastrofale,care nu trebuie prescrise temporal,ci inculpate,acuzate,judecate,condamnate si executate,atunci cand se va putea,avand in vedere:crime societale de tip:inalta tradare,uzurpare de Suveranitate nationala,genocid populational s.a. atunci cand se va putea,adica atunci cand Poporul Roman isi va redobandi,pentru a o exercita,in mod adecvat (inclusiv in cauzele enuntate anterior),de la cei care au confiscat-o.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ