Fed Cup: Alexandra Dulgheru o învinge pe Eugenie Bouchard. Canada - România, scor 1-1, după prima zi

| 19 apr, 09:59

Alexandra Dulgheru a învins-o pe Eugenie Bouchard, numărul 7 mondial, cu 6-4, 6-4, sâmbătă, în Arena Maurice-Richard din Montreal, și a restabilit egalitatea (1-1) între echipele feminine de tenis ale României și Canadei, în meciul de baraj pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

Dulgheru, aflată pe locul 69 în ierarhia WTA, a făcut un meci formidabil, a forțat-o de multe ori pe Bouchard să greșească și a redat speranțele echipei României că poate promova în eșalonul de elită al competiției.

După eșecul surprinzător al Irinei Begu, Alexandra a început excelent meciul Bouchard, cu break, însă canadianca a întors scorul (2-1). Fiecare jucătoare și-a făcut serviciul, iar apoi au urmat câte un break de fiecare parte. După un ghem dificil, câștigat de româncă, pentru 4-4, Alexandra a reușit să ia un nou break, decisiv, iar apoi a închis primul set cu 6-4, după 43 de minute de joc.

Bouchard a părut decisă să schimbe situația la începutul setului secund, a condus cu 1-0, dar apoi Alexandra a egalat și a câștigat pe serviciul tinerei canadiene (21 ani). Bouchard și-a recuperat break-ul, iar apoi și-a făcut serviciul pentru 3-2. Au urmat momente excelente ale Alexandrei Dulgheru, care a reușit trei ghemuri la rând, desprinzându-se la 5-3. Dulgheru a irosit o minge de meci la acest scor, iar Bouchard s-a apropiat la 5-4. Ultimul ghem al meciului a fost și cel mai dramatic, având toate elementele. S-a jucat peste 13 minute, în care Alexandra a ratat patru mingi de meci, a comis două duble greșeli, dar a și salvat trei mingi de break. În cele din urmă a transformat a cincea minge de meci și a câștigat setul cu 6-4 și meciul, după o oră și 37 de minute.

Dacă Bouchard a reușit 22 de lovituri câștigătoare, iar Dulgheru 11, canadianca a făcut nu mai puțin de 42 de erori neforțate, iar Alexandra 20.

În prima partidă de simplu a zilei, Francoise Abanda a învins-o pe Irina Begu cu 4-6, 7-5, 6-4.

Potrivit tragerii la sorți, duminică, de la ora 20,00 (ora României), Bouchard va juca împotriva Irinei Begu, după care Abanda va primi replica Alexandrei Dulgheru. Bouchard a câștigat singurul meci direct cu Irina, anul acesta, în optimi la Australian Open, cu 6-1, 5-7, 6-2, iar Abanda și Dulgheru nu s-au întâlnit. Nu este exclus ca Irina Begu să fie înlocuită cu Andreea Mitu, din cauza problemelor medicale pe care le-a acuzat în meciul de sâmbătă, cu Abanda.

Meciul de dublu de pe Maurice-Richard Arena va opune perechile Gabriela Dabrowski (43 WTA dublu)/Sharon Fichman (141 WTA dublu) și Andreea Mitu (218 WTA la dublu)/Raluca Olaru (62 WTA la dublu), conform programului inițial.

România, care nu a mai jucat în eșalonul de elită al Fed Cup din 1992, a trecut în primul tur al Grupei Mondiale II de Spania, în februarie, la Galați, cu scorul de 3-2. Canada, fără principala sa jucătoare, Eugenie Bouchard, a fost învinsă cu 4-0, la Quebec, de Cehia, deținătoarea trofeului.

România și Canada s-au întâlnit o singură dată până acum în Fed, Cup, în 1983, în Elveția (Zurich), când echipa noastră se impunea cu 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale. Lucia Romanov a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Angela Walker, Virginia Ruzici a dispus cu 7-6, 6-0 de Carling Bassett, iar perechea Florența Mihai/Lucia Romanov a câștigat cu 6-3, 6-4 disputa cu cuplul Carling Bassett/Jill Hetherington.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ