Federaţia Sanitas cere demisia ministrului Nicolăescu şi va declanşa grevă generală pe 28 noiembrie

| 14 noi, 2013

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis joi organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, reprezentanţii federaţiei solicitând, totodată, demisia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

'Pe 25 noiembrie vom organiza grevă de avertisment, între orele 8,00-10,00, iar pe 28 noiembrie vom declanşa greva generală pe termen nelimitat în sistemul sanitar. A doua decizie luată în unanimitate de Federaţia Sanitas: vom cere demisia ministrului Eugen Nicolăescu pentru că nu a rezolvat nimic din ce am cerut până acum şi solicităm implicarea de urgenţă a premierului să rezolve problemele din sănătate. Suntem deschişi să fim invitaţi la orice negociere care va rezolva problemele pe care noi le-am ridicat', a explicat prim-vicepreşedintele organizaţiei sindicale, Marius Sepi, la Realitatea TV.

Acesta a precizat că, în timpul grevei generale, va fi asigurată o treime din servicii, în general doar urgenţele.

'Organizatorii cu conducerea spitalelor vor stabili treimea de servicii pe care trebuie să o asigurăm obligatoriu, în general se asigură doar urgenţele. Populaţia trebuie să fie liniştită... Nu ne îndreptăm împotriva lor şi îi aşteptăm alături de noi pentru că dânşii, pe bună dreptate, reclamă şi ei ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar', a mai spus Sepi.

Reprezentantul Sanitas a menţionat că are mandat din partea medicilor pentru a anunţa că vor susţine în totalitate greva anunţată.  'Vă asigur, şi am mandat şi din partea domnului Astărăstoae (şeful Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, n.r), să vă spun că vor susţine în totalitate această grevă. Au spus că pot să transmit că dânşii sunt dispuşi să îşi întrerupă voluntar activitatea, asta înseamnă demisii în masă. Noi avem alte instrumente, Federaţia Sanitas poate organiza greve, nu s-a pus problema demisiilor în masă, dar medicii spun acest lucru', a mai spus Marius Sepi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ