Federaţia Sindicatelor ANP îl critică dur pe Tudorel Toader. „Nu a realizat NICIUN PROIECT de modernizare a închisorilor”

| 13 mar, 08:30

Federaţia Sindicatelor ANP susţine că ministrul Justiţiei nu a realizat "niciun proiect care să aibă ca rezultat modernizarea penitenciarelor, chiar daca le-a tot anunţat în repetate rânduri", menţionând că solicită demiterea lui Tudorel Toader.

 

"În schimb, ministrul justiţiei subminează orice acţiune de reformă a penitenciarelor prin:
•reducerea bugetului instituţiei - în 2017 finanţarea penitenciarelor a fost redusă cu aproximativ 30 de milioane de Euro, echivalentul construcţiei unui penitenciar nou sau al modernizării a peste 8 mii de locuri de cazare;
•blocarea proiectelor de construcţie şi modernizare - în 2017 construcţiile au fost blocate pentru Penitenciarul Caracal, Penitenciarul Berceni şi Penitenciarul Pantelimon, care ar urma sa devină Institutul Naţional de Administraţie Penitenciară şi Probaţiune
•creşterea deficitului de personal - la finele anului 2017 peste 1 milion de ore suplimentare sunt neplătite, în acelaşi an înregistrându-se 1017 de agresiuni serioase între deţinuţi şi 78 de agresiuni la adresa angajatţlor, ca rezultat direct al lipsei de personal", transmite Federaţia, într-un comunicat de presă.

 

Sindicaliştii susţin că legea recursului compensatoriu va face ca mii de deţinuţi să recidiveze. Totodată, spun reprezentanţii sindicatelor din penitenciare, acordarea unei despăgubiri de câte 5-8 euro/zi de detenţie pentru cei încarceraţi în intervalul 2012-2017 care nu au beneficiat de cele şase zile acordate la 30 în condiţii improprii, ar aduce 8.000 şi 12.000 euro fiecărei persoane.

"Ar fi, în total, câteva sute de milioane bune de Euro plătite din taxele şi impozitele victimelor, însă asta nu rezolva o problema uriasşă pentru infractori, care înţelegem de la politicieni specializaţi deja în a le plânge de milă că ar fi şi dânşii demni de respect şi chiar dezirabili", precizează FSANP.

Reacţia vine după ce ministrul Justiţiei a declarat, luni, că este "îmbucurător" că numărul deţinuţilor se află în trend descendent, iar numărul celor care intră la închisoare este mai mic decât al celor care ies, menţionând că se lucrează la realizarea unor penitenciare.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ