Federaţia Sindicatelor din Administraţia Bucureşti acuză Primăria Capitalei că îi respinge dreptul la pichetarea instituţiei

| 22 ian, 10:28

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Bucureşti acuză Primăria Capitalei că îi respinge dreptul la pichetarea instituţiei pentru a protesta faţă de activitatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), se arată într-un comunicat al federaţiei sindicale, remis luni AGERPRES.

"Federaţia Sindicatelor din Administraţie Bucureşti România protestează faţă de abuzurile care se petrec zi de zi în Primăria Capitalei, în special în administraţiile subordonate Consiliului General al Municipiului Bucureşti. De o bună perioadă de timp, directorii generali ai administraţiilor subordonate CGMB sunt supuşi presiunilor pentru a-şi convinge angajaţii să demisioneze din aceste instituţii şi să îşi dea acordul pentru a fi mutaţi în nou-înfiinţatele companii create de acelaşi Consiliu General al Municipiului Bucureşti", precizează reprezentanţii federaţiei sindicale.

Aceştia spun că se fac presiuni pentru reducerea drastică a bugetelor de investiţii în administraţiile care se ocupă de buna gestionare a oraşului, pentru ca banii să meargă la aceste companii, "structuri paralele şi nefuncţionale care nu fac altceva decât să redirecţioneze bugetele administraţiei publice locale".

Federaţia Sindicatelor din Administraţie Bucureşti apreciază că directorii companiilor înfiinţate de Consiliul General nu au competenţe profesionale în domeniile în care au fost numiţi.

Ca o primă formă de protest faţă de înfiinţarea companiilor de către CGMB, Federaţia Sindicatelor din Administraţie Bucureşti-România a solicitat să i se admită pichetarea în zona Primăriei Capitalei. La toate solicitările formulate s-a primit aviz negativ, motivându-se că nu sunt locuri disponibile pentru pichetare.

Conform comunicatului federaţiei sindicale, membrilor acesteia li s-a interzis participarea la şedinţele Consiliului General în care s-au înfiinţat aceste companii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ