Felix Bănilă, out? Nici ministrul Justiției nu e mulțumit de șeful DIICOT

| 01 oct, 12:32

Președintele Iohannis i-a cerut, oficial, demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă, în principal din cauza proastei administrări a Cazului Caracal. Surse au declarat pentru Realitatea că nici ministrul Justiției nu este mulțumit de activitatea lui Bănilă.

Azi, la prânz, mama Luizei Melencu, Monica Melencu, și avocatul familiei, Tonel Pop, au fost în audieță la ministrul Justiției, Ana Birchall.

Mai devreme, cei doi au fost și în audiență la procurorul general, Bogdan Licu. La ieșirea din sediul IGPR, unde a fost pentru a i se preleva noi probe ADN, mama Luizei a izbucnit în plâns și a acuzat că a fost bruscată verbal de un comisar din cadrul IGPR, care l-a împiedicat pe geneticianul care preleva probe ADN să îi explice cum se fac testele.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a fost ținta unui scandal mediatic după ce a anunțat-o personal pe mama Alexandrei Măceșanu, cea de-a doua victimă a lui Gheorghe Dincă, că fata ar fi moartă.

Chiar dacă Felix Bănilă nu poate fi driect demis de către ministru, fiind nevoie și de votul Secției pentru procurori din cadrul CSM, nu trebuie uitat că în această secție a CSM sunt tabere care nu vor să-l ajute pe actualul șef al DIICOT. Asta pentru că el a fost numit șef la Direcția Antimafia de către Tudorel Toader, un ministru aflat mai mereu în conflict cu procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ