Femeile lui Băsescu își cam dau cu Biblia în cap

| 15 sep, 2014

Elena Udrea, cel puțin, vorbește despre repere morale din auzite, fiind mult mai preocupată să-și demareze campaniile, după cum s-a văzut: în bikini, prin paginile tabloidelor, cu manele pe post de imn religios și făcându-și cruce doar cu limba, în cerul gurii, la câteva sute de metri altitudine deasupra pământului, atârnată sub o parașută.

Ambele febleți de odinioară ale președintelui au ținut să se exprime pe tema religiei în educație, o inițiativă cu atât mai notabilă cu cât Băsescu nu dă semne că ar avea ceva sfânt.

Pentru că Monica Macovei s-a exprimat categoric împotriva educației religioase, care în opinia sa ar trebui înlocuită cu predarea ”istoriei religiei”, Elena Udrea a ocupat cuminte culoarul rămas liber și și-a exprimat acordul, pe motiv că tinerii au nevoie ”de repere morale”.

Dar chiar așa să fie, sunt cele două exponente ale dreptei, lăudate nu demult de Traian Băsescu ca singurele alternative ce merită alese în fruntea statului, un etalon de moralitate și realmente preocupate de latura virtuoasă a semenilor? Cu toată sinceritatea, ne îndoim.

Citeşte şi: Robert Turcescu aruncă bomba: Klaus Iohannis NU candidează

Elena Udrea, cel puțin, vorbește despre repere morale din auzite, fiind mult mai preocupată să-și demareze campaniile, după cum s-a văzut: în bikini, prin paginile tabloidelor, cu manele pe post de imn religios și făcându-și cruce doar cu limba, în cerul gurii, la câteva sute de metri altitudine deasupra pământului, atârnată sub o parașută. Orice discurs despre religie în școli și orice alte referiri la repere rămân din acest punct de vedere o formă goală, fără fond.

Elena Udrea pretinde interes și își asumă o poziție vis-a-vis de cele sfinte numai și numai pentru că sondajele indică o componentă religioasă puternică a electoratului, într-o țară eminamente ortodoxă. Dacă, prin absurd, România s-ar transforma peste noapte într-un califat, electoratul ar beneficia încă de a doua zi de discursul reșapat al blondei prezidențiale, despre virtuțile Coranului și importanța studierii sale în toate școlile din România.

Citeşte şi: Iohannis și Educația sau despre cum nu i-a păsat primarului din Sibiu dacă elevii au unde să învețe

Dar să o vedem și pe Monica Macovei, de când a devenit atât de intransigentă cu studierea religiei în școli? Ca ministru al Justiției ar fi avut un cuvânt greu de spus, la fel și ca exponent de marcă al PDL și apropiată a președintelui Băsescu. Într-un mod absolut ciudat și de neînțeles, în toți acești ani, Monica Macovei nu a simțit nevoia să protesteze pe acest subiect, așa cum nu a protestat împotriva religiei nici de la înălțimea funcției sale de europarlamentar...

Citeşte şi: Elena Udrea este de acord cu predarea religiei în şcoli

Pentru cineva care nu a avut niciun fel de grețuri să-și atace propria țară, a cărei penalizare externă a cerut-o la Bruxelles, nu credem că nu și-ar fi găsit verbele potrivite, dacă ar fi avut vreo opinie clară despre religia studiată în școlile din România. Numai că, vedeți Dvs., aici e problema. Nici una, nici cealaltă, Udrea sau Macovei, nu au nici în clin nici în mânecă cu religia. Nu sunt nici pro, nici contra, ci sunt exact genul care se exprimă conjunctural pe un subiect numai și numai dacă acel subiect se poate transforma într-un taburet pe care să se cațere, pentru a căpăta un pic mai multă vizibilitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 sep, 2014
Fratele Filimon Felasie
Fiilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va fi editat un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai tare ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a fost cel care a creat prima carte de colorat inspirată din mitologia ęvręíąscă. Aceasta este Biblia. În cųrând va fi lansată şi pe vinil în interpretarea părintelui Maricel Pedofileanul.
► Arsenie Boca ştie ce este lerul despre care cântă Ştefan Hruşcă.
► Arsenie Boca a inventat motorul Euro 666.
► Arsenie Boca n-a avut copii, dar el e adevăratul tată al lui Luke Skywalker.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Arsenie Boca îi spovedea pe Iustin Pârvu şi Ilie Cleopa folosind mirul pe post de lubrifian
18 sep, 2014
Lute, omul care....
Madular in nari...
Ba, Pop, tot idiot ai ramas...futu-ti crucea muma-tii, care a fatat un cacat cu ochi, nu o fiinta umana!!! 'mnezeii tai de escroc debil mintal!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ