Fenomen astronomic SENZAȚIONAL în această noapte. Ce se va întâmpla pe CER

| 28 iul, 2014

O ploaie de stele spectaculoasă va putea fi observată astăzi pe cer. Delta Aquaride este un fenomen ce are loc anual fiind una dintre cele mai cunoscute ploi de meteoriți și atinge apogeul în această noapte.

"În aceasta noapte se produce maximul unui curent de meteori, numit Delta Aquaride sudice. În conditii ideale, se pot vedea maxim 20 de stele cazatoare pe ora care par a veni din constelatia Aquarius", sustin experții Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".

Specialiștii spun că Delta Aquaridele sunt meteoriți care ar proveni din cometa 96P Machholz. Ploaia de meteoriti se intampla atunci cand planeta noastra traverseaza calea orbitala a cometei.

Donald Machholz a descoperit aceasta cometa in 1986. Este o cometa cu perioada scurta de timp, a carei orbita o poarta in jurul Soarelui o data la aproximativ cinci ani. La afeliu – cea mai mare distanta de la soare – cometa trece dincolo de orbita lui Jupiter. La periheliu – cel mai apropiat punct de la soare – cometa 96P Machholz ajunge si in interiorul orbitei lui Mercur.

Varful nominal in 2014 al Delta Aquaridelor este in noaptea de 28 iulie – dimineata zilei de 29 iulie, la doar cateva zile dupa luna noua. Pret de cateva ore, daca cerul va fi senin, ploaia de stele se va vedea in deplinatatea ei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ