Fenomen bizar pe dreapta. Circuitul IRL în politică

| 12 iun, 2014

La fel precum circuitul apei în natură, Iniţiativa România Liberală îşi continuă procesul de circulaţie continuă în apele tulburi ale politicii dâmboviţene. Plecaţi pe uşa din dos a PNL, iniţiatorii IRL au încercat marea cu sarea alături de neo-ţărăniştii lui Aurelian Pavelescu.

“IRL-iştii” şi-au făcut din nou bagajele, testând din nou piaţa imobiliară a partidelor politice. Democrat-liberalii par a fi cei mai dispuşi să-i primească drept chiriaşi pe nomazii IRL.

Fondatorii Iniţiativei România Liberală, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, deputatul Diana Tuşa şi fostul prim-vicepreşedinte al PNŢCD, Vlad Moisescu, sunt în negocieri cu PDL-ul lui Vasile Blaga. Informaţia a fost confirmată chiar de preşedintele democrat-liberalilor, Blaga precizând că încă de la începutul discuţiilor cu PNL s-a decis că fiecare partid poate fuziona prin absorbţie până la “marea fuziune” prin comasare.

“Noi am spus încă de la începutul discuţiilor că fiecare partid poate fuziona prin absorbţie până la fuzionarea prin comasare cu orice altă forţă politică de centru-dreapta”, a declarat Blaga.

De altfel, există voci care spun că prin cooptarea celor 3 fii rătăcitori, PDL îşi doreşte să obţină controlul asupra sectorului 1 al capitalei, condus de Andrei Chiliman, cât şi să poată beneficia de resursele financiare ale lui Vlad Moisescu, despre care se ştie că a sponsorizat cea mai mare parte din campania electorală a PNŢCD.

Se pare că fondatorii IRL joacă la două capete, purtând negocieri şi cu cei de la PNL. De această dată însă, discuţiile decurg mult mai anevoios, în contextul în care cei trei au fost excluşi pentru ciocnirile violente cu fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu. Mai mult, Iniţiativa România Liberală a luat naştere tocmai ca urmare a excluderii din PNL a tripletei Chiliman- Moisescu- Tuşa, aspect ce lasă în urmă multe semne de întrebare cu privire la onestitatea demersului IRL în politică.

Chiar şi în varianta în care vor fi absorbiţi de PDL, odată cu realizarea fuziunii dintre democrat-liberali şi PNL, “IRL-iştii” vor reveni alături de cei pe care, până nu demult, îi acuzau că au abandonat principiile şi valorile liberalismului. Punând umărul la “proiectul de unficare a forţelor de dreapta”, IRL va putea linge liniştit acolo unde în urmă cu an, a scuipat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 iun, 2014
canciautor
masurile populiste ale Guvernului Ponta au fost apreciate de FMI
acordul a fost semnat astazi la pranz
biroul de presa al lui Palavra+Sultanescu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ