Fenomen UNIC în LUME. Bogăţia naturală din România care face MINUNI: stimulează CREIERUL şi apără plămânii

| 08 mai, 2014

Mofeta este una din bogățiile naturale cu care țara noastră se poate mândri. Mofetele sunt de fapt, emanații de gaz ce pot apărea prin crăpăturile scoarței terestre în fazele finale ale activității vulcanice, prin forjare, prin degazeificarea apelor minerale sau pot fi făcute artificial.

În România aceste emanații sunt unice deoarece acest gaz uscat este foarte bogat în bioxid de carbon (în proporție de 95-98 %), un factor terapeutic foarte eficient. De asemenea, mofetele din țara noastră conțin gaze rare precum heliu și radon, ce completează efectul curativ al mofetoterapiei.

Cum arată o mofetă?

Mofetariul este o încăpere amenajată în trepte, asemănător unui mic amfiteatru, creată astfel încât în partea inferioară se acumulează gazul respectiv. Orice mofetă trebuie prevăzută cu un sistem de avertizare a nivelului gazului, automatizat sau prin observație directă. O metodă simplă și la îndemâna oricui de a verifica nivelul gazului este aceea de a utiliza un chibrit aprins, care la atingerea interfeței între aer și acumulare, se va stinge.

În ce constă procedura?

Pacientul trebuie să stea în picioare, trebuie expus doar la partea inferioară a trunchiului în jos, unde se exercită acțiunea benefică și pentru a evita producerea unor intoxicații. Înaintea tratamentului prin mofetă, este recomandat ca pacientul să se odihnească 5-10 minute. Trebuie evitat vorbitul pe durata tratamentului deoarece pacientul riscă să inhaleze gazul. Între cele două tratamente zilnice trebuie să existe o pauză de 4-8 ore.

Durata tratamentului

Durata unei ședințe nu ar trebui să depășească 20 de minute și se poate face numai la recomandarea medicului. Sunt necesare 10 până la 28 de zile de tratament pentru a avea un efect de durată. La început ședințele sunt de 15 minute, dar apoi se adaugă încă 5 minute până la maxim 30 de minute pentru un efect terapeutic adecvat.

Efecte ale scufundării în băile de gaz

Se pot trata prin băile de gaz, în special, afecțiunile cardiovasculare, bolile dermatologice, gincologice și endocrine, precum și unele afecțiuni ale aparatului locomotor – reumatisme cronice degenerative articulare.

Alte recomandări ale mofetei le avem și în scop profilactic pentru persoanele cu risc cardiovascular, pentru cei care suferă de hipertensiune, nivel crescut al colesterolului, este indicat și fumătorilor, persoanelor care au probleme cu circulația precum și celor care lucrează în frig. Este cunoscut, de asemenea, faptul că gazul mofetarian are efecte benefice și asupra potenței, fiind recunoscut ca un foarte bun afrodisiac natural.

Foarte interesant de menționat este faptul că în straturile superioare ale gazelor, concentrația de bioxid de carbon este mult mai scăzută, fapt care stimulează transportul de oxigen către țesuturile organismului, inclusiv către creier, ceea ce duce la creșterea randamentului intelectual. Se știe că mulți scriitori și pictori celebri veneau pentru băile de gaz pentru că acestea le generau adevărate explozii de inspirație.

Contraindicații

persoanelor care suferă de cardiopatie ischemică

celor cu tulburări de ritm cardiac

celor care au suferit un infarct miocardic recent

hipertensiune de gradul II și III

aterosccleroză cerebrală

boli digestive și renale

Stațiuni balneare unde putem găsi mofete

Slănic Moldova

mofetele Bardócz, Bene și Banu pe care le găsim în Covasna

Peștera Puturosu din Băile

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ