Fermierii au la dispoziţie 680 de milioane de euro fonduri UE prin programul PNDR 2020

| 28 apr, 12:56

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) va deschide pe 3 mai sesiunile de primire a proiectelor de investiţii finanţate prin intermediul a 14 submăsuri din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) pentru teritoriul naţional, dar şi pentru zona ITI Delta Dunării, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis, vineri, AGERPRES.

Fondurile totale nerambursabile, disponibile solicitanţilor care doresc să obţină finanţare europeană, totalizează 680,8 milioane de euro, din care 53,5 milioane de euro sunt alocate investiţiilor din zona ITI Delta Dunării. 

'Una din priorităţile Guvernului României este creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene. În această perioadă, ne-am implicat la capacitate maximă pentru a pregăti toate etapele procedurale necesare deschiderii sesiunii de primire a proiectelor de investiţii pentru toate submăsurile de finanţare din Program care se adresează beneficiarilor privaţi. Am dorit să lansăm toate aceste sesiuni, cu domenii de investiţie diversificate, pentru a oferi tuturor celor interesaţi şansa de a dezvolta o investiţie în mediul rural, cu fonduri din PNDR', a declarat Adrian-Ionuţ Chesnoiu, directorul general al AFIR, citat în comunicat. 

Astfel, în intervalul 3 mai 2017, ora 9:00 - 31 iulie 2017, ora 17:00, AFIR lansează sesiuni de primire a proiectelor pentru 13 submăsuri din cadrul acestui program. 

De asemenea, în aceeaşi perioadă, AFIR lansează şi sesiunea de depunere a proiectelor pentru Schema de minimis 'Sprijin pentru servicii de consultanţă în vederea implementării proiectelor de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole' aferentă sM 4.2. 

"Menţionăm că depunerea proiectelor se realizează online pe pagina oficială de internet a Agenţiei, www.afir.info, pentru toate submăsurile care se vor lansa în curând. Totodată, toţi cei interesaţi să dezvolte investiţii în domeniul agricol, pomicol şi în cel non-agricol pot consulta Ghidul solicitantului pentru submăsurile amintite pe site-ul AFIR, la secţiunea 'Investiţii PNDR'", se precizează în comunicat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ