Final de summit istoric Trump-Kim Jong-un cu semnarea unui document: ”Veți vedea o schimbare majoră”

| 12 iun, 09:29

Summitul istoric Donald Trump-Kim Jong-un s-a terminat în Singapore cu semnarea unui document cu conținut încă necunoscut. Înainte de summit, Trump a anunțat că îl va invita pe liderul nord-coreean la Casa Albă, dar și că Phenianul va începe denuclearizarea foarte, foarte curând! Cei doi șefi de stat s-au întâlnit pe insula Sentosa din Singapore. Este pentru prima dată când un lider de la Washington s-a întâlnit cu unul de la Phenian.

La finalul summitului, cei doi au apărut pe treptele hotelului, cu acordul semnat în mână. ”Lumea va vedea o mare schimbare”, a anunțat dictatorul nord-coreean.

Nu este încă clar ce au semnat cei doi lideri, însă Trump a oferit asigurări ca mai multe detalii vor fi prezentate la conferința de presă care urmează să aibă loc.

Președintele american a declarat că procesul de denuclearizare a Coreii de Nord va începe "foarte, foarte repede". Întrebat de jurnaliști dacă liderul Kim Jong-un a fost de acord cu denuclearizarea, Trump a spus că "cei doi vor începe procesul cât de curând".

Ceva mai devreme, lumea a asistat la o strângere de mână istorică, ce a durat 22 de secunde. Deşi momentul a fost mult mai sobru decât cel dintre Kim Jong-un şi preşedintele sud-coreean, atât Donald Trump, cât şi liderul de la Phenian au părut relaxaţi şi au zâmbit. S-au retras apoi pentru discuţii bilaterale, ce au durat 40 de minute.

Experţii spun că discuţia a fost una de tatonare, pentru că era imposibil ca într-un timp atât de scurt să vorbească despre subiecte delicate, precum denuclearizarea. După această primă întâlnire, Kim şi Trump au ieşit la o scurtă plimbare, înainte de a începe o nouă rundă de negocieri, de această dată alături de consilieri.

Summitul de astăzi părea de neconceput în urmă cu doar câteva luni. Iar acum două săptămâni, o lume întreagă se întreba dacă va avea totuşi loc sau nu. Donald Trump l-a anulat, după care a revenit asupra deciziei. Cert este că discuţiile ar putea deschide calea spre o Coree de Nord fără arme nucleare şi, implicit, scutită de sancţiuni economice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ