Firea nu exclude o candidatură la prezidențiale: Nu mi-aș dori ca PSD să arunce un iepure în cursă

| 12 iul, 15:23

"Nu mi-aș dori ca PSD să arunce un iepure în cursa prezidenţială sau un candidat fără șanse" - este declarația surprinzătoare făcută de Gabriela Firea, joi, la doar o zi după ce ultimul sondaj CURS o prezintă ca fiind politicianul cu cea mai mare încredere în rândul românilor și după ce Viorica Dăncilă a declarat, în cursul dimineții, că este dispusă să se sacrifice și să candideze ea, dăcă partidul îi va cere asta.

Gabriela Firea a declarat, joi, într-o intervenţie telefonică la un post TV, că va susține "din tot sufletul" un candidatul PSD pentru Cotroceni, dar că nu este de acord ca partidul să arunce un iepure în cursa prezidenţială

Întrebată dacă se va implica în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale alături de PSD, Gabriela Firea a răspuns:

"Sută la sută. Sunt membru PSD, chiar dacă am fost dată afară la un moment dat din toată funcţiile politice. Sunt membru PSD, îmi doresc un candidat PSD la alegerile prezidenţiale pe care îl voi susţine din tot sufletul. Sub nicio formă nu aş fi de acord ca PSD să arunce un iepure în cursa prezidenţială sau un candidat fără şanse care să facă uşoară lupta candidaţilor de pe dreapta", a declarat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a refuzat să spună dacă ar putea fi ea candidatul PSD, precizând că va face săptămâna viitoare clarificări cu privire la planurile sale de viitor.

Rezultate surprinzătoare în ultimul sondaj CURS privind cel mai bine plasat politician în cursa pentru Cotroceni. Cu doar trei luni înainte de campania pentru Președinție, cel mai bine plasat politician la capitolul încredere este Gabriela Firea.

Primarul Capitalei conduce topul încrederii, cu 47%. Pe locul doi este preşedintele Klaus Iohannis, creditat de 44% dintre repondenți, urmat de Laura Codruța Kovesi (42%).

Viorica Dăncilă are planuri mari: este dispusă să candideze pentru Cotroceni, dacă partidul îi va cere asta. Dar anunţul său nu este văzut cu ochi buni de alţi lideri din partid, întrucât nu o văd ca pe o variantă câştigătoare pentru turul doi. Călin Popescu Tăriceanu ar fi o variantă mai bună, susţin unii social-democraţi.

Este prima dată când Viorica Dăncilă vorbeşte despre candidatura sa la Cotroceni, asta deşi în PSD există mai mulţi posibili candidaţi pentru prima funcţie în stat.

Printre aceştia, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor sau Liviu Pleşoianu, sau Şerban Nicolae, şi se fac mai multe pentru a vedea cine are cele mai multe şanse pentru prima funcţie în stat.

Tag-uri: Gabriela Firea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ