Firma românească care donează 1 milion de euro pentru reconstruirea Catedralei Notre-Dame

| 17 apr, 14:44

Daniel Dines, fondatorul UiPath, a spus că va dona 1 milion de euro pentru reconstruirea catedralei Notre-Dame.

"UiPath datorează multe Franței și culturii franceze. Este timpul să dăm ceva înapoi Franței. În numele UiPath, aș vrea să donez 1 milion de euro pentru reconstruirea Notre-Dame", a declarat Daniel Dines pe scena unui eveniment UiPath.

Catredrala Notre-Dame din Paris a fost afectată în urma unui incediu serios ce a avut loc luni seara, pe 15 aprilie. La scurt timp după catastrofă, au apărut donatorii cu sume generoase care vor facilita reconstruirea lăcașului de cult.

Mai mulți miliardari s-au declarat interesați să ajute la reconstruirea Notre-Dame. Și compania românească UiPath s-a alăturat mișcării și a decis donarea unui milion de euro către acest efort.

Acest gest a stârnit reacții diverse pe internet. Unii s-au declarat indignați de faptul că o companie românească a ales să doneze acești bani către o entitate din Franța, în loc să ajute diferite ONG-uri din România, în loc să încerce să rezolve probleme din țară.

Ce face compania românească UiPath

Compania a fost fondată la București de Daniel Dines și de Marius Tîrcă și compania s-a specializat în dezvoltarea unor "roboți" software ce automatizează procesele de lucru din companii. Practic, românii le oferă companiilor soluții software la o muncă manuală și repetitivă care este făcută în prezent de oameni.

Aceste programe software sunt mult mai rapide decât oamenii și nici nu sunt predispuse greșelilor. UiPath a devenit o companie globală cu afaceri pe întreg globul.

Drept urmare, UiPath a devenit prima companie de tehnologie din România care să depășească o evaluare de 1 miliard de dolari, căpătând astfel sintagma de primul unicorn al României.

Totuși, valoarea companiei a continuat să crească și ar putea ajunge în curând la o evaluare de șapte miliarde de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ