Fiul celui mai bogat om din Arabia Saudită a cumpărat o companie din România

| 25 noi, 2014

Fiul prinţului Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, cel mai bogat om din Arabia Saudită, a cumpărat 50% dintre acţiunile companiei româneşti Arcadia Engineering, care dezvoltă proiecte în domeniul construcţiilor, potrivit arabianbusinesss.com.

Prinţul Khaled bin Alwaleed, care deţine fondul de investiţii KBW, este fiul lui Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud, cel mai bogat om din Arabia Saudită, cu o avere estimată la 21,7 miliarde de euro.

În urma achiziţiei realizate de KBW, prinţul Khaled bin Alwaleed a devenit noul preşedinte al companiei Arcadia.

Florin Nistor Chinole, unul dintre fondatorii Arcadia, a participat alături de prinţul Khaled bin Alwaleed la ceremonia în cadrul căreia s-a încheiat tranzacţia.

Arcadia urmăreşte extinderea în Orinetul Mijlociu şi America de Sud în domenii ca ingineria, arhitectura, designul, consultanţa şi administrarea de proiecte în industria prelucrătoare şi construcţii.

"Date fiind experienţa de peste un deceniul pe piaţa europeană şi livrarea rapidă de soluţii personalizate în construcţii şi de arhitectură de înaltă calitate, sunt încântat de oportunităţile pe care Arcadia le aduce portofoliului KBW şi regiunii în general", a declarat prinţul Khaled bin Alwaleed.

Preluarea a 50% dintre acţiunile Arcadia reprezintă a doua achiziţie realizată de fondul KBW în Europa în acest an, după cumpărarea companiei italiene Raimondi Cranes, care produce macarale.

Economica.net: Ce aşteptări au investitorii nemţi din România de la Klaus Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ