Florin Popescu dixit: Am aşa multe probleme că pot ajunge la DNA pentru oricare

| 23 apr, 2014

Dincolo de implicaţiile juridice ale cazului, prezenţa lui Florin Popescu la DNA cade cum nu se poate mai prost pentru PMP.

Nici nu a trecut bine mireasma cozonacilor bine copţi în cuptoarele bucovinene de către colega de partid – desigur, este vorba despre Elena Udrea – că Florin Popescu a şi fost inoportunat cu un telefon de către procurorii DNA. Aceştia l-au încunoştiinţat pe fostul mahăr de Dâmboviţa cum că trebuie să dea cu subsemnatul pe la sediul Direcţiei din Ştirbei Vodă.

Deputatul Florin Popescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, s-a prezentat miercuri la DNA, el declarând că a fost chemat de procurori pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile într-un dosar de corupţie. Desigur, intrarea fostului fostului lider PDL, actualmente trecut la PMP, în vizorul procurilor era exclusiv o problemă de timp, din moment ce mass-media a dezvăluit în repetate rânduri învârtelile financiare controversate ce l-au avut drept protagonist pe Florin Popescu. Este de notorietate că fostul preşedinte al CJ Dâmboviţa s-a remarcat prin deturnarea de fonduri europene şi prin afaceri dubioase cu statul, acordând majoritatea contractelor de la judeţ firmelor conduse de membrii propriei familii.

Cazul instrumentat de procurorii DNA pe numele fostului preşedinte CJ Dâmboviţa oferă totodată oportunitatea instituţiilor din zona justiţiei de a demonstra că judecă în mod obiectiv şi imparţial aşa-numitele dosare politice. Până la Florin Popescu, procurorii au luat la bani mărunţi lideri PSD, în timp ce nume grele ale fostei puteri care s-au aflat în centrul unor scandaluri de corupţie au fost pur şi simplu omise de către magistraţi. Aşadar, ancheta demarată de procurorii anticorupţie în cazul fostului preşedinte al CJ Dâmboviţa poate fi un prim semnal al ieşirii justiţiei de sub zodia lui Traian Băsescu.

Dincolo însă de implicaţiile juridice ale cazului, prezenţa lui Florin Popescu la DNA cade cum nu se poate mai prost pentru PMP. În pragul campaniei electorale pentru Parlamentul European, PMP-ul primeşte o smetie zdravănă, lovind formaţiunea exact acolo unde o doare mai tare, adică la capitolul anticorupţie.

Fostul lider PDL a fost reşapat de către „popularii” lui Băsescu şi Udrea drept politician al noului val şi arătat apoi electoratului, alături de alte personaje controversate din PMP, ca salvatori ai naţiunii. Numai că învinuirile aduse de DNA la adresa lui Florin Popescu coboară PMP-ul cu picioarele pe pământ. Electoral şi imagologic, vestea pică precum un trăsnet fiindcă toate încercările cuplului politic Băsescu-Udrea de a creşte partidul în contextul anului electoral 2014 sunt implicit destructurate, prin prisma dosarului de corupţie în care este implicat unul dintre oamenii de frunte ai PMP.

Devine astfel tot mai evident că noua formaţiune fabricată în laboratoarele Cotroceniului nu este nici pe departe un partid al oamenilor noi şi integri care să poată reprezenta în mod real o alternativă pentru ţară. Prezenţa în rândurile formaţiunii a unor justiţiabili notorii, dar şi a traseiştilor de profesie este dovada elocventă a faptului că PMP este un PDL reşapat. Adică aceeaşi mărie, fără pălărie… electorală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ