Floyd Mayweather se retragedupă a 49-avictorie la profesionişti. Nu a pierdut niciun meci

| 13 sep, 12:58

Boxerul american Floyd Mayweather a reuşit, sâmbătă, în gala profesionistă de la Las Vegas, cea de-a 49-a victorie din cariera sa şi l-a egalat din acest punct de vedere pe legendarul Rocky Marciano.

La 38 de ani, Mayweather şi-a păstrat invincibilitatea în cariera sa, cu 49 de victorii, dintre care 26 înainte de limită, după un meci cu compatriotul său de origine haitiană Andre Berto, care nu i-a pus probleme, dar Floyd nu a reuşit să se impună prea clar. În faţa câtorva celebrităţi, precum cântăreţul Justin Bieber şi foste glorii ale boxului, Mayweather a primit decizia în unanimitate, din partea celor trei arbitri-judecători: 117-111, 118-110, 120-108.

''Cariera mea este încheiată, este oficial'', a declarat Mayweather după meci. ''Trebuie să ştii când e timpul să te opreşti, iar acesta a venit pentru mine, am aproape 40 de ani'', a adăugat boxerul american.

''Am fost în box timp de 19 ani, dintre care 18 am fost campion mondial, am bătut toate recordurile'', a subliniat Mayweather, precizând că este timpul să petreacă timp alături de familia sa.

Citeşte şi: ŞOCUL SECOLULUI ÎN BOX: Lui Mayweather i s-a retras titlul cucerit în faţa lui Pacquiao. MOTIV INCREDIBIL

Campionul mondial WBA şi WBC la categoria welter a egalat recordul ilustrului său compatriot Rocky Marciano, învingător în tpate meciurile disputate la categoria grea şi retras cu un palmares de 49 de victorii (43 înainte de limită), în 1955, după opt ani la cel mai înalt nivel.

Doar anul acesta, Mayweather, cel mai bine plătit sportiv de pe planetă, a câştigat circa 300 de milioane de dolari. În meciul de sâmbătă, Berto a avut cea mai mare bursă din carieră, patru milioane de dolari, iar Mayweather a adăugat alte 70 de milioane în conturile sale.

În ''meciul secolului'', din data de 2 mai, Mayweather a obţinut o victorie controversată la puncte în faţa rivalului său filipinez Manny Pacquiao, câştigând şi centura de campion WBO la welter, dar aceasta i-a fost retrasă de organizaţia care o acordă, din cauza faptului că americanul nu a achitat în timp util taxa de titlu. Pacquiao l-a acuzat de Mayweather de dopaj şi i-a cerut revanşa.

În alt meci din gala de sâmbătă de la Las Vegas, suedezul de origine gambiană Badou Jack şi-a apărat cu succes titlul de campion WBC la supermijlocie, după ce l-a învins la puncte pe britanicul George Groves. Jack, care şi-a pus în joc pentru prima oară centura de campion, a fost văzut învingător de doi dintre arbitrii-judecători (116-111, 115-112), în timp ce al treilea l-a dat câştigător pe adversarul său (114-113).

Pentru Badou Jack a fost a 20-a victorie din carieră, dintre care 12 înainte de limită, o înfrângere şi un egal. Groves a suferit a treia sa înfrângere, de fiecare dată în meci pentru titlul mondial, palmaresul său cuprinzând şi 20 de victorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ