FMI: În trei ani, economia României poate întrece Cehia, Grecia şi Portugalia

| 17 sep, 17:51

Reprezentantul FMI în România, Guillermo Tolosa, a declarat, joi, că economia țării nostre este pe drumul cel bun și că în trei ani am putea întrece țări precum Cehia, Grecia sau Portugalia.

"Deja se întâmplă asta, nu se va întâmpla peste 50 de ani. În trei ani, România poate întrece Cehia, Grecia și Portugalia dacă economia va continua să crească la fel ca în ultimii doi ani. Estimările sunt că România va depăși aceste țări în trei ani, în termeni de mărime a economiei ca întreg", a spus oficialul Fondului Monetar Internațional, citat de digi24.

Citește și:  Tolosa: România trebuie să solicite negocierea unui nou acord cu FMI

Guillermo Tolosa a enumerat și obstacolele cu care România se confruntă și care ar putea să îi creeze probleme și pe viitor. "Câteva dintre obstacolele cu care România se confruntă au de-a face cu lucruri concrete, care lipsesc în România, precum infrastructura, care este deficitară deocamdată. Acest subiect trebuie abordat foarte serios, inclusiv printr-o creștere a cheltuielilor", a mai spus Tolosa.

Guvernul României a achitat integral împrumutul contractat de la Fondul Monetar Internaţional, iar Banca Naţională a României mai are de plătit trei rate, ultima fiind programată în ianuarie, potrivit reprezentantului rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa.



Tag-uri: FMI, Guillermo Tolosa
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ