Foloseşti ŞERVEŢELE UMEDE? Uite ce păţeşti

| 24 mar, 2014

Şerveţelele demachiante - ieftine şi uşor de folosit - deşi par alternativa ideală la metodele clasice de demachiere, prezintă o serie de efecte secundare neplăcute pentru ten, de la favorizarea ridurilor până la pungi sub ochi şi acnee, au constatat experţii britanici.

Experţii în sănătate şi cosmetică afirmă că şerveţelele demachiante nu curăţă eficient tenul şi, în loc de aceasta, împrăştie impurităţile şi machiajul, cauzând iritaţii şi chiar alergii, conform dailymail.co.uk.

"Deoarece şerveţelele demachiante sunt impregnate cu loţiuni de curăţare ce au o acţiune mai blândă, este nevoie de un efort mai mare pentru îndepărtarea machiajului, riscul fiind iritarea zonei delicate din jurul ochilor", a spus dermatologul Sam Bunting.

Masajul înainte şi înapoi la nivelul zonei delicate a ochilor cu şerveţele demachiante ar putea duce la îmbătrânirea prematură a tenului.

Totodată, şerveţelele demachiante nu sunt recomandate pentru tenul uscat, cu eczeme şi acnee rozacee sau cuperoză din cauza conţinutului mare de alcool, care usucă şi mai mult pielea. În schimb, experţii recomandă un ritual corect de demachiere, cu produse hidratante, adecvate fiecărui tip de ten, înainte de aplicarea unei creme care să calmeze şi să hidrateze tenul uscat, înroşit sau iritat.

În plus, şerveţelele demachiante pot provoca reacţii alergice din cauza conservanţilor, adăugaţi pentru a ţine la distanţă bacteriile după deschiderea pachetului.

Dintre aceşti conservanţi, deosebit de puternic este metilisotiazolinona (MI), care poate cauza iritaţii, înroşirea pielii şi inflamaţii locale. Acesta apare în majoritatea produselor cosmetice, chiar şi în unele şerveţele pentru bebeluşi şi pentru igiena intimă, iar experţii consideră acest conservant un factor de risc important pentru apariţia dermatitei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ