Fondatorul Wikileaks: Agenţiile de informaţii americane l-au forţat pe Trump să-şi schimbe strategia faţă de Rusia

| 20 apr, 10:47

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat că agenţiile de informaţii ale SUA se află în spatele schimbării de strategie a preşedintelui american Donald Trump faţă de Rusia, informează marţi EFE.

Într-un interviu acordat duminică CNN en Espanol de la ambasada Ecuadorului la Londra, Assange a afirmat că Trump a rezistat doar 77 de zile înainte de a fi 'digerat' de aceste agenţii, referindu-se îndeosebi la Agenţia Centrală de Informaţii (CIA). 

În opinia lui Assange, cu toate că Trump a ajuns la putere cu ideea de a îmbunătăţi relaţiile diplomatice cu Kremlinul, 'influenţa generalilor' de la Pentagon în administraţia sa a făcut ca în cele din urmă să prevaleze statu quo-ul între cele două ţări. 

Fondatorul Wikileaks a menţionat doi factori-cheie în schimbarea de strategie: concurenţa între industria militară din cele două ţări şi planul CIA 'de a interveni în Siria'. 

Referitor la tensiunile în creştere între SUA şi Coreea de Nord, Assange a declarat că acestea fac parte din strategia lui Trump de a-şi dovedi 'influenţa' faţă de China, pe care o interesează ca Peninsula Coreeană să rămână divizată pentru ca puterea Seulului să nu crească. 

Potrivit fondatorului Wikileaks, odată lichidat Acordul de Parteneriat Transpacific (TPP) de către Trump, cu care SUA intenţionează să contracareze puterea Chinei în regiune, noua strategie este de a-şi demonstra forţa militară. 

Directorul CIA, Mike Pompeo, a acuzat săptămâna trecută Wikileaks că este 'un serviciu de informaţii ostil', instigat uneori de 'actori statali precum Rusia', aminteşte EFE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ