Forbes: Cel mai bogat român, Ion Țiriac, ocupă locul 1.795 la nivel mondial

| 20 mar, 20:40

Ion Țiriac este singurul român inclus în ultima ediție a topului miliardarilor realizat de revista americană Forbes, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 1.795 la nivel mondial.

Pe primul loc la nivel mondial este, în continuare, Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu o avere de 86 de miliarde de dolari, urmat de investitorul american Warren Buffett, cu o avere de 75,6 miliarde de dolari. Spaniolul Amancio Ortega, proprietarul grupului Zara, a căzut pe locul al patrulea, cu o avere de 71,3 miliarde de dolari, fiind devansat de fondatorul și directorul grupului Amazon, Jeff Bezos, care are o avere de 72,8 miliarde de dolari.

Pe locul cinci se situează fondatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, care la doar 32 de ani are o avere de 56 miliarde de dolari. De altfel, între primii 20 de miliardari, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos și fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, sunt singurii care au o vârstă mai mică de 60 de ani.

Un număr record de 2.043 de miliardari (în creștere cu 13%) au intrat în cea de a 30-a ediție a clasamentului miliardarilor realizat de Forbes, în timp ce avuția lor netă cumulată a crescut cu 18% până la 7.670 de miliarde de dolari.

În rândul țărilor, SUA au cel mai mare număr de miliardari, 565, urmate de China 319, la care se pot adăuga și 67 de miliardari din Hong Kong, Germania (114) și India (101).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ