Ford produce noul EcoBoost la uzinele din Craiova

| 22 apr, 2013

Ford începe producția noului motor EcoBoost, de 1,5 litri pe benzină, la uzinele din Craiova.

Noul EcoBoost are patru cilindri in linie, capacitate de 1,5 litri și este dotat cu injecție directă de benzină, distribuție variabilă și turbină de supraalimentare. EcoBoost dezvoltă 180 CP și un cuplu maxim de 240 Nm. Consumul de combustibil este similar motoarelor mai mici.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri este primul motor Ford cu ambreiaj controlat de calculator pe pompă de apă acționată de curea, ceea ce reduce timpul de încălzire, sporind eficiența. Tehnologiile EcoBoost ameliorează atat consumul, cât și emisiile de CO2 cu până la 20%.

Cu propulsorul EcoBoost vor fi echipate modelele Fusion, în America, și Mondeo, în China. propulsorul va fi, apoi, exportat și în Europa și Mexic.

Producția motorului va începe la sfârșitul acestei luni, la uzina Ford de la Craiova. Uzina a fost modernizată de către producătorul american în anul 2007, cu investiții de circa 800 de milioane de euro.

În septembrie 2009 a ieşit de pe linia de fabricaţie din Craiova primul Ford Transit Connect de culoare albă, care a fost donat spitalului municipal din Craiova.

Uzina Ford din Craiova este singura unitate a Ford care produce motoare cu trei si patru cilindri (1.0 EcoBoost si 1.5 EcoBoost) pe aceeasi linie de fabricatie. De asemenea, uzina romaneasca este singura in care este produs  noul motor de 1,5 litri pe benzină.

Din 2009, Ford a vândut peste 600.000 de vehicule echipate cu motoare EcoBoost la nivel mondial. Anul trecut a fost lansat motorul EcoBoost de 1 litru care a câștigat premiul “Motorul International al Anului 2012″.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ