Forumul economic de la St. Petersburg s-a încheiat cu acorduri de 5,4 miliarde dolari

| 22 iun, 15:37

Forumul economic internaţional de la St. Petersburg, desfăşurat săptămâna trecută pe parcursul a trei zile, s-a încheiat cu peste 200 de contracte în valoare de 5,4 miliarde de dolari, relatează Sputnik.

La eveniment au fost prezenţi un număr record de 10.000 de participanţi din 120 de ţări, cu aproape 25% mai mulţi faţă de formul organizat anul trecut.

Rusia a încheiat o serie de acorduri de cooperare în domeniul nuclear cu Arabia Saudită şi Myanmar. Ministrul saudit de Externe Adel Jubeir a declarat că Rusia ar putea construi în viitor 16 reactoare nucleare în Arabia Saudită.

În domeniul transporturilor, Russian Railways şi grupul german Siemens au semnat un contract în valoare de 1,9 miliarde de dolari pentru întreţinerea tehnică a trenurilor de mare viteză Lastocika care operează în Rusia.

Compania energetică Rosseti din Moscova şi Renault Russia au semnat un acord pentru un parteneriat strategic în domeniul mijloacelor de transport electrice şi al infrastructurii de încărcare a bateriilor.

Preşedintele grupului Gazprom, Alexei Miller, şi cel al grupului anglo-olandez Shell, Ben van Beurden, au semnat un memorandum de înţelegere pentru construcţia unei noi unităţi a uzinei de lichefiere a gazelor naturale din insula Sahalin şi un posibil schimb de active.

Gazprom a semnat şi un memorandum pentru construcţia altor două gazoducte Nord Stream, care să transporte gaze din Rusia către Germania pe sub Marea Baltică, cu companiile E.ON, Shell şi OMV.

În acelaşi timp, grupul petrolier rus Rosneft a încheiat mai multe acorduri cu companiile Pirelli, Total, Pietro Barbaro, precum şi cu grupul britanic BP, care a cumpărat o participaţie de 20% la producătorul de petrol Taas-Yuriah Neftegazodobicia din estul Siberiei, formând o nouă companie mixtă.

Miniştrii Energiei din Rusia şi Grecia, Alexander Novak şi Panagiotis Lafazanis, au semnat un memorandum referitor la construcţia unui tronson al viitorului gazoduct Turkish Stream în Grecia.

Turkish Stream, care va porni din Rusia până în Turcia, pe sub Marea Neagră, până la graniţa turco-elenă, urmează să aibă o capacitate anuală de transport de circa 63 miliarde de metri cubi de gaze, care vor fi livrate în sudul Europei.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ