Fost ofițer SRI, întrebare cheie pentru DNA: De ce ACUM?

| 18 mar, 15:25

Întreg spațiul public este paralizat de arestările procurorilor anticorupție. Șefii a două instituții cheie, Alina Bica, fosta șefă DIICOT și Horia Georgescu, fost președinte al ANRP au fost prinși în malaxorul DNA, precum și mulți alți numeroși oameni politici din prima linie a scenei politice.

Prin intermediul unei postări pe blogul personal, fostul ofițer SRI, actualmente senator PSD, Daniel Savu pune întrebări cheie Direcției Naționale Anticorupție.

Senatorul consideră că dezvăluirea strategiilor folosite de „pionii din jurul lui Băsescu” nu este ceea ce se așteaptă din partea DNA, ci „schema banilor, de unde au plecat şi la cine au ajuns, cu nume de persoane, sume asumate şi cum îi ia statul înapoi”.

Citeşte şi: Oamenii din SRI REACŢIONEAZĂ: Traian Băsescu era şeful mafiei

Totodată, Daniel Savu a transmis faptul că Horia Georgescu și Alina Bica ar fi ștut de la bun început riscurile pe care erau nevoiți să și le asume în drumul lor spre cele mai înalte funcții, acestea fiind, de fapt, răsplata.

„Pionii din jurul lui Băsescu ies unul câte unul de pe tabla de şah şi ocupă celulele de arest preventiv. Nu văd vreo satisfacţie sau eficienţă prea mare în faptul că doar pionii primesc acest tratament al procurorilor, că nu ştim deocamdată nimic despre recuperarea prejudiciilor, deşi sumele avansate ca fiind furate depăşesc orice închipuire, la fel cum aşteptăm prea mult ca anchetele să ajungă în vârful piramidei, la Traian Băsescu.

Trăim un spectacol ce ne ia ochii prin arestări la bucată, însă nu avem răspunsuri oficiale al instituţiei numită DNA la întrebările puse de 1 milion de ori : “De ce acum ?”, “De când aţi primit informaţii ?”, “De ce n-aţi făcut nimic atâţia ani?”, “De ce Blaga nu, de ce Anastase nu, deşi apar oficial în denunţuri ca beneficiari ai banilor din şpăgi?”

Este ca şi cum asistăm la o strategie dinainte cunoscută: pionii, ca Horia Georgescu sau Alina Bica, dar şi alţii ca ei, ştiau că trebuie să execute comenzile de la ANRP şi să producă bani, cu toate riscurile pe care au înţeles să şi le asume. Doar aşa puteau fi recompensaţi ulterior cu funcţiile pe care le-au şi primit, Georgescu la ANI şi Bica la DIICOT. Probabil că fiecare dintre pionii care stau deja de luni bune prin arest au fost săltaţi din cea mai mare funcţie pe care ar fi putut să o atingă în cariera lor. Însă pentru a ajunge acolo, ştiau că era obligatoriu să fure pentru mafie, iar metoda găsită s-a dovedit a fi mai profitabilă chiar şi decât exemplele celebre ale băieţilor deştepţi din energie.

Dar nu dezvăluirea strategiilor este ceea ce aşteptăm de la DNA, ci schema banilor, de unde au plecat şi la cine au ajuns, cu nume de persoane, sume asumate şi cum îi ia statul înapoi. Dacă tot ce primim pentru moment este audierea lui Băsescu pentru ameninţare şi şantaj la adresa senatorului Gabriela Firea, înseamnă că operaţiunea “Arestările” pe care o vedem la televizor este deocamdată degeaba.”, a scris Daniel Savu pe blog.

Citeşte şi: ​​Cum se va schimba politica, in urma ​ofensivei DNA? 6 efecte de urmarit

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 mar, 06:25
Holmes
Cherchez l'argents
Lucrarea poate fi prelungita prin aflarea catre cine s-au dus banii din contul despagubitului dupa ce a fost platit de ANRP. Pentru ca nimeni nu ma va putea convinge ca "urmasul" care a fost despagubit cu 100 milioane euro a dispus macar de a zecea parte pentru a face niste plati in avans pentru ceea ce avea sa primeasca.
18 mar, 20:33
doina
De ce acumj ?. Raspunsul e simplu : Niciodata nu-i tarziu. Pe hoti orcand ii poti prinde, actiunea e bine venita.
18 mar, 20:26
elahim
De ce acum?
Asistam la spectacolul DNA in lupta cu mafia.In realitate inculpatii trec prin aceste arestari apoi ies basma curata si isi traiesc viata cu tasca plina de bani dositi prin tari straine.Ma indoiesc de actuala justitie din romania .Toti sunt hoti si sunt manjiti de mita si furt din banul public.Vedeti cazul Grebla ,Hrebenciuc ,Nastase scosi foarte repede pe usa laterala a justitiei .Gata au scapat, acum vor trai fericiti pana la adanci batraneti si se vor bucura de tot ce au furat.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ