Fost ofițer SRI: SINGURUL care poate anihila scandalul provocat de Elena Udrea

| 02 feb, 14:36

Fostul ofițer SRI Daniel Savu vorbește despre conflictul izbucnit în ultimele zile între Elena Udrea, pe de o parte, și Serviciul Român de Informații plus Direcția Națională Anticorupție, de cealaltă parte.

Într-o postare pe blogul personal, Daniel Savu arată că cel care poate "anihila scandalul creat în jurul SRI" este președintele Klaus Iohannis, care "potrivit prerogativelor prezidenţiale, are în competenţă să nominalizeze rapid un nou şef al Serviciului".

"Scandalul creat în jurul Serviciului Român de Informaţii, atât prin demisia neaşteptată şi cu prea multe semne de întrebare a directorului George Maior, cât şi de presiunea la care este supus generalul Florian Coldea, vizat de declaraţiile Elenei Udrea, poate fi anihilat chiar de preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit prerogativelor prezidenţiale, acesta are în competenţă să nominalizeze rapid un nou şef al Serviciului, care să fie audiat în Comisia parlamentară SRI şi să primească apoi votul plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor. Instalarea unui nou director la SRI, neimplicat politic ar fi cel mai bine, va da astfel posibilitatea instituţiei să redevină credibilă şi să facă lumină în privinţa acuzaţiilor şi speculaţiilor venite din partea Elenei Udrea, dar şi a VIP-urilor arestate pentru fapte de corupţie", spune Daniel Savu.

Membrul Comisiei parlamentare de control al SRI pune presiune pe Klaus Iohannis și susține că "orice întârziere sau tentativă de întreţinere a unui astfel de scandal care afectează grav imaginea instituţiei ridică semne de întrebare referitoare la interese ascunse, politice, financiare, de influenţă sau de orice altă natură".

"Susţin pe deplin clarificarea tuturor acuzaţiilor lansate în spaţiul public, indiferent de persoanele vizate. Însă răfuiala la care asistăm acum între diferite grupări sau centre de putere, create de Traian Băsescu şi aflate în plină criză de repoziţionare, nu trebuie să strice încrederea în institutiile statului. Ori pentru asta, o mutare rapidă, echidistantă şi echilibrată din partea preşedintelui Iohannis, singurul care poate să o facă, este mai mult decât necesară", adaugă social-democratul.

Citește și: BOMBĂ! O nouă lovitură PUTERNICĂ pentru ELENA UDREA! Cine a TURNAT-O în această dimineață la DNA

Daniel Savu arată că dacă șeful statului nu va acționa în acest sens, "vom asista în continuare la derularea scenariului pus la punct de Elena Udrea, prin declaraţii incendiare şi lipsite de probe".

"Dacă acest lucru nu se va întâmpla, cel puţin în orizontul de timp imediat apropiat, atunci vom asista în continuare la derularea scenariului pus la punct de Elena Udrea, prin declaraţii incendiare şi lipsite de probe. Personal, sunt convins de faptul că nici Traian Băsescu nu este străin de tot ce se întâmplă acum, pentru că elementele care îi leagă pe toţi cei implicaţi, de-afară şi din arest, sunt banii şi libertatea.

Spre exemplu, un capitol din acest scenariu ar putea fi sprijinul oferit de Elena Udrea lui Dorin şi Alin Cocoş, pe care i-a nominalizat ca fiind singurii martori ce pot confirma implicarea generalului Coldea. Ori dacă cei doi încep să vorbească şi produc dovezi, după modelul lui Gabriel Sandu, atunci şi-ar putea negocia eliberarea din arest, cu preţul sacrificării lui Coldea. Dacă aceste miscări se vor produce, atunci miza noului director al SRI devine evidentă. Asta dacă nu asistăm la o decapitare planificată a conducerii SRI, şi prin intermediul Elenei Udrea, fapt care o dată confirmat, schimbă pe deplin datele problemei", încheie Daniel Savu.

 

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 feb, 14:50
Dan Gabriel
Editor articole pentru publicare anunturi.
CEA MAI NOUA OFERTA DE MUNCA!
Peste 3200 de persoane active si 200.000 de prospecti inregistrati in proiectul unic in lume,

demarat in ROMANIA!
Se ofera curs COMPLET GRATUIT(12 ZILE), asistenta specializata, de catre agenti

profesionisti, si instruire de la ZERO. Oferta de munca vizeaza piata americana a cartilor

electronice. Plata castigurilor este garantata prin CONTRACT LEGAL. Se lucreaza in

functie de preferinte, part-time(15 minute - 3 ore pe zi) sau full-time. Este necesara

SERIOZITATEA si DORINTA DE A INVATA CEVA NOU SI DE VIITOR! Pentru detalii

trimiteti un e-mail cu textul “ INFO “ la urmatoarea adresa de e-mail:

[email protected]
Post Scriptum: E de preferat sa adaugati un numar de telefon dupa textul “ INFO “, pentru

a fi imediat contactat/a de agentii nostri

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ