Fosta șefă antimafia, pe urmele Elenei Udrea. Alina Bica a cerut azil politic în Costa Rica

| 20 apr, 11:27

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a cerut a azil politic în Costa Rica.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a cerut a azil politic în Costa Rica. Informația a fost făcută publică de apărătorul său. Vineri era programat la Curtea Supremă ultimul termen al celui de-al treilea proces în care fosta şefă a DIICOT este acuzată de corupţie. Dosarul vizează despagubirea ilegală a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a Autoritații Naționale pentru Restituirea Proprităților(ANRP.

Alina Bica mai este condamnată în doua dosare, in primă instanță. În ambele cazuri, fosta șefă a DIICOT este acuzată de favorizarea infractorului și a primit 4, respectiv 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare.

În urmă cu o săptămână, Elena Udrea anunța, prin avocat, că are statut provizoriu de refugiat politic în Costa Rica din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Instanţa supremă i-a respins însă vineri solicitarea de a fi audiată la distanţă în dosarul „Gala Bute”, întrucât din actele depuse de avocatul acesteia nu ar rezulta că aceasta a obţinut acest statut.

Completul de cinci judecători de la ICCJ a stabilit ca ultimul termen în dosarul „Gala Bute” să fie pe 9 mai. Atunci vor pronunța decizia definitivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ