Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu și Ioan Niculae, la DIICOT

| 09 oct, 10:08

Cei doi sunt prezenţi la DIICOT în dosarul Romgaz, în care fostul ministru este acuzat că a favorizat compania Interagro, a omului de afaceri Ioan Niculae. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre finalizarea unei expertize dispuse în dosar.

Niculae a fost condamnat in aprilie la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul "Mita la PSD", in care fostul lider PSD Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat la trei ani de inchisoare.

Omul de afaceri Ioan Niculae este urmărit penal, alături de apropiaţi ai săi, pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, sustragere de sub sechestru şi spălare de bani.

În acelaşi dosar, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este acuzat de abuz în serviciu pentru că l-ar fi favorizat pe omul de afaceri.

Citeste si: Fosta șefă a DIICOT Alina Bica și fostul șef ANAF Șerban Pop au fost trimiși în judecată

Potrivit procurorilor, Varujan Vosganian şi Adriean Videanu, în perioada în care au fost miniştri ai Economiei, au aprobat şi susţinut în Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae şi au folosit unitatea naţională de interes strategic SNGN Romgaz în interesul privat al SC Interagro SA - firmă a omului de afaceri -, producând un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

În 7 octombrie 2013, plenul Senatului a respins solicitarea privind începerea urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian, votul fiind covârşitor împotriva cererii procurorului general al Parchetului instanţei supreme.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ